Katiller Çetesi Lydia #7

"Okura her şey yeni başlıyor dedirtecek, şoke edici bir devam kitabı."

- USA Today

"Redmerski serinin yeni kitabında yine en başarılı olduğu şeyi yapıyor: Ters köşe!"

- New York Times

"Lydia tüm ezberleri bozuyor. Ağzınızın açık kalacak!”

- Kirkus Review

Katiller Çetesi'nin tüm dünyada merakla beklenen devam kitabı Lydia'da sular durulmuyor. Her ne kadar Izabel ve Naeva, yepyeni kimlikleriyle planlarını gerçekleştirmeye çalışsalar da, ikili türlü badireler yüzünden ayrı düşer ve Naeva’nın hayatı tehlikeye girer. Naeva’yı kurtarabilecek tek kişi Izabel'dir ama özgürlük için ödenmesi gereken bedel fazlasıyla ağırdır ve Izabel'in Birlik'ten gizlediği korkunç sırrın açığa çıkması dengelerin de değişmesine neden olur.

"Okura her şey yeni başlıyor dedirtecek, şoke edici bir devam kitabı."

- USA Today

"Redmerski serinin yeni kitabında yine en başarılı olduğu şeyi yapıyor: Ters köşe!"

- New York Times

"Lydia tüm ezberleri bozuyor. Ağzınızın açık kalacak!”

- Kirkus Review

Katiller Çetesi'nin tüm dünyada merakla beklenen devam kitabı Lydia'da sular durulmuyor. Her ne kadar Izabel ve Naeva, yepyeni kimlikleriyle planlarını gerçekleştirmeye çalışsalar da, ikili türlü badireler yüzünden ayrı düşer ve Naeva’nın hayatı tehlikeye girer. Naeva’yı kurtarabilecek tek kişi Izabel'dir ama özgürlük için ödenmesi gereken bedel fazlasıyla ağırdır ve Izabel'in Birlik'ten gizlediği korkunç sırrın açığa çıkması dengelerin de değişmesine neden olur.


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

http://dilarabook.blogspot.com/2018/06/lydia-in-company-of-killers-7-ja.html

Sinir krizleri eşliğinde kitabı bitirmiş bulunmaktayım. Ya bir kere de benim istediğim gibi davranın arkadaş! Başımıza türlü türlü çorap, dert ördü bunlar. Yeni kitaba kadar nasıl sabredeceğim hiç bilmiyorum.
Normalde yan karakterlerin olayları daha çok ilgimi çekse de seride, bu kitapta bir an önce Izabel'in bölümleri gelsin diye bekledim. Olaylar gerçekten çok heyecanlıydı, aksiyon bir an bile durmadı.
Şimdi kızdığım, yegane günah keçim ilan ettiğim Izabel'e bile bu kitapta ufak ufak hak verirken, Victor, Fredrik, Niklas size ne oluyor bacım? Nora konusuna girmiyorum çünkü kendisi kitapta neredeyse hiç gözükmediğinden pek fikrim yok kafasında dönen tilkiler hakkında. Hayır zaten olaylar fena bir yerlere gidiyor ekstra neden insanı kalpten götürüyorsunuz kardeşim bir sakin olsanız değişik değişik hareketler yapmasanız olmuyor mu!
Yazar Meksika bölümlerini çok uzatmamıştı bu açıdan sevdim, diğer karakterlerin ise yaptığı şeyler çoğunlukla Izabel'in paçasını kurtarmak için yapılan hareketlerdi, ah ah koca koca imparatorluklarında devrilmesini sağlayan hep biz kadınlar, hepsi maymun oldular kızın çevresinde.
Seri katil Kızıl Lotus hakkında da yeni gelişmeler var, hani şu devlet ve Fredrik'in sözde yakalamak için iş birliği yaptığı, yazarcığım orayı da es geçmemiş bize fenalıklar geçirtecek şeyler yazmış.
Neler oldu neler söylemiyorum, söyleyemiyorum, hep spoiler. Şunu bilin ama, karakterler üşenmemiş, yine bir sürü şey saklamışlar bizden. Onlar ayrı bir kritik konusu zaten. Kim bilir daha açığa çıkmayan neler neler var.
Umarım serinin devamında kitaplar daha uzun olur, Lydia çok kısa geldi.

10 puan

TAM ANLAMIYLA KAFAYI YEDİM. REDMERSKI KADAR İNSAN AKLIYLA ALAY EDEN BAŞKA BİR YAZAR GÖRMEDİM. DİĞER KİTABI BEKLEMEK ZORUNDA KALMAKTAN NEFRET EDİYORUM.

Fredrik okumak istiyorum. Niklas'a ne oldu? Izabel sen naptın öyle? Victor ne oluyor? Kafayı yemek üzereyim. Cidden kitapta en normali -normal kelimesinin anlamını biraz değiştiriyor olsa da- Nora.

Yazarın üzerine uçup ''YAZ YAZ YAZ YAZ'' diye bağırmak istiyorum.

Ve FREDRIK okumak istediğimi de söylemiş miydim? Bir şeyler tahmin ediyorum ama emin de olamıyorum. İNANILMAZDI.

10 puan

Bence serinin en heyecanlı kitabı devamını merakla bekliyorum

10 puan

http://illekitap.blogspot.com/2018/07/j-redmerski-lydia-katiller-cetesi-7.html

Ah... Allah'ım ne kitaptı ama... cidden böyle bir şey beklemiyordum! Ne bekledim ne buldum ve o son neydi öyle!

Belki de Katiller Çetesi'nin en can alıcı, en bomba kitabıydı! Siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama bence öyleydi.

J. A. Redmerski tarafından yazılan Katiller Çetesi Serisi'nin 7. kitabı Lydia... tam da seriye yakışan ve hatta seriyi zirveye çıkaran kitap oldu. Zaten her bir kitabı bir öncekinden daha iyi olan bu seride bu kitaptan daha aşağısı olamazdı diye düşünüyorum ki başlarda kitabı sevemeyecek, beklediğimi bulamayacağımı falan düşünmüştüm ama yanılmışım. Hem de ne yanılmışım.

Son 100-150 sayfayı hayretler içinde okudum desem yeridir. Yok böyle bir şey cidden! Muhteşemdi.

Şu satırdan itibaren uyarıyorum... oldukça fazla bir şekilde SPOİLER içerir!

Kitap, Izabel ve Naeva'nın Meksika'ya gitmeleriyle başlıyor. Zaten bir önceki kitapta, Victor kitabında, Izabel'in gitmek istediğini hatta planlarını yaptığını biliyorduk. Bu kitapta o kısımda kaldığı yerden devam ediyor ve Izabel ve Naeva Meksika'ya gidiyorlar. Bu arada Naeva, Victor ile Niklas'ın kız kardeşi... Birlik'ten biri değil. Neyse...

Bu iki kız tekrardan köleliğe kadar düşüyorlar, hatta Naeva köle oluyor satılmak için eğitim falan görürken Izabel'in dik başlılığı ve itaat etmez tavırları ve ölümden korkmaması Javier'in erkek kardeşi ve onun yeni çiftliğinin eğitmeni olan Cesara'nın ilgisini çekiyor. Izabel bir şekilde çiftlikte hayatta kalmayı başarıp eğitmen görevi görüyor falan derken kızların satılma geceleri başlıyor. Ondan sonra da olaylar patlak veriyor çünkü kimsenin aklına bile gelmeyen itiraflar gecesi haline geliyor.

Izabel, Naeva'yı ve onun tetikçi sevgilisini kurtarmak için kendini tehlikeye atar ve o an öğreniriz ki Javier'ı Izabel öldürmemiş. Hani ilk kitapta Sarai'de Victor gibi biz de Sarai'nin onu öldürdüğünü düşünmüştük ama öldürmemiş. Bu kitapta Javier kendini gösteriyor tekrardan çünkü Izabel tekrardan onların eline düşüyor. Javier'ın da tek derdi Victor Faust'u ele geçirmek.

İşin ilginç kısmı bunu Victor'da öğreniyor ve Izabel'in kendisine ihanet ettiğini düşünüyor! Aslında teknik olarak haklı ama yine de Izabel'in de kendince sebepleri var...

Fredrik ve Niklas'ın Izabel'i korumak adına birilerini Meksika'ya göndermeleri süperdi. Ama en şaşırtıcı kişi kesinlikle Victor'un gönderdiği oldu çünkü adam işini mükemmel yaptı. Victor bir kez daha bu işin ehli olduğunu kanıtladı.

Açıkçası, Leo, Naeva ve Izabel'in sahnede artık ölümü kucaklayacakları sahneler nefes kesiciydi. Izabel, sahneye çıkıp da Javier'ın yaşadığını söylediği kısım... o sayfayı yeminle 3 kere okudum. Emin olamadım ben de...

Ama bütün bunların yanında Izabel'in o evden kurtulması ve ardında 80 tane ceset bırakması süperdi. 6 kitap boyunca Izabel'in bir şeyler öğrenip öğrenmediğinden şüphesi olan 7. kitapta kesinlikle tam bir tetikçi olduğunu görüyor. Hatta eve Niklas ve Fredrik geldiğindeki sahne süperdi :)

Ama... kitap çok feci bitti. Çünkü Niklas, Jackie'yi kurtarmaya gidiyor ama sanki ölümüne gidiyor gibiydi. Fredrik desen onun taklidini yapan katili bulmak için çırpınırken katil yani kadın... evet doğru duydunuz kadınmış o katil... Fredrik'i buldu. Evine geldi, adamını öldürdü ve oda yetmezmiş gibi Fredrik arabaya bindiğinde arka koltuğundaydı. Ama asıl şaşırtıcı detay ise o kadını Fredrik'in tanıyor olması... Evet evet evet... yok artık dediğinizi duyar gibiyim ama cidden böyle oldu.

Peki ya Victor ile Izabel'in sonuna ne demeli... ayrıldılar... severek ayrılanlar kategorisine girdiler... ikisi de bir şekilde kendi yollarına gitti...

Ve şimdi kitabı kapatıp dumur olmuş vaziyette kaldık... Aklımızda deli sorular? 8. kitap nasıl beklenecek? Serinin gidişine bakılırsa bu seri bitmez de... Sonuç da merakla sorularımıza aradığımız cevapları ne zaman alacağız?


Niklas ölecek mi? Jackie'yi kurtarabilecek mi?

Fredrik o kadını nereden tanıyor? Kadını öldürecek mi? İş birliğimi yapacak? Yoksa kendi mi ölecek?

Victor, Vonnegut'u bulabilecek mi? Onun peşinden giderken kendi canından olacak mı?

Peki ya Izabel? Allah'ın gerizekalısı Meksika'da ne işin var? Kızını bulabilecek misin?

Peki ya Nora sen neredesin? Bu kadar girmek istediğin çete dağılırken hangi cehenneme gitti?


Asıl sorulması gereken diğer iki soru ise...


Fredrik, Niklas, Victor ölecek mi? Victor ile Izabel tekrar beraber olacak mı? Çetenin sonu ne olacak?

Kitabı henüz okumayanlar okumasanız mı diğer kitap çıkana kadar diye düşünüyorum. Ama şunu da söylemeliyim ki kitaba başladığımda kitabın gidişatından eksik bulduğum şeyler olduğunu düşünmüştüm ama asıl mevzu zaten onlar değilmiş ki detaya girilsin. Asıl mevzu bambaşkaymış.

İşin kötü tarafı Ephesus'a baskı yapıp 8. kitabı çıkarın diyemeyeceğiz çünkü muhtemelen henüz çıkmadı bile... Beklemek ciddi anlamda ölüm olacak. Umarım yazar çok bekletmez bizleri...

Bu seriyi hep en başından beri şiddetle tavsiye ettim. Etmeye devam ediyorum. Devam da edeceğim. Mutlaka okuyun! Asla es geçmeyin! Çünkü kitap dünyasında sizleri şaşırtıp gökten yere çarpacak az sayıda kitap vardır. Bu seri de onlardan o yüzden arkanızı dönüp gitmeyin bu seriye!

9 puan

Katillet çetesi hiç hız kesmeden lydia da da devam ediyor ve cidden işler daha da enteresan, daha xa içinden çıkılmaz hale geliyor..

9 puan

Fazla uzayan serileri -istisnalar hariç- çok sevmiyorum, bir şeyi tadında bırakmak gerektiğini düşünürüm; Katiller Çetesi de bitsin artık dediklerimden ama bu, her yeni kitapla birlikte heyecan ve tadın aşağıya indiği manasına gelmiyor, sadece artık bir "son" görmeyi beklememden kaynaklı.

Lydia ile gerçekten her şey yeni başlamış gibi görünüyor, hiç aklımıza gelemeyen şoke edici bir bilgiyle - yahut biriyle demek daha doğru - karşılaşıyoruz. Bundan sonrası azcık spoilera girebilir...

Bizimki kitaba kötü bir kazayla başlayıp tam da umduğu gibi arzu ettiği yere gidiyor ama hesapladığından farklı olarak bu sefer "eğitimci" konumuna yükseliyor, "köle" olarak görmüyoruz. Onu bu şekilde görmek bence güzel bir ironi de olmuş. Sonuçta bu kadın zamanında cinsel köle iken şimdi nefret ettiği o eğitmenler, efendiler gibi davranmak zorunda kaldığı için kendi içinde de biraz çatışma yaşıyor. Biraz diyorum ama biraz daha mı çatışma görseydik, bu kadar kolay kabullenme olmasa mıydı, diye düşünüyorum ama diğer yandan Izabel'in geldiği seviyeyi düşününce de sanırım malum seviyede bir çatışma olduğuna kanaate daha yakın gibiyim, yine de en zayıf noktası olduğu için belki bir tık daha? diye düşünmeden edemiyorum. Neyse, çok önemli bir ayrıntı değil, bu kısma okuyucudan ziyade roman yazan biri olarak yaklaştım sanırım. Devam edelim.

Şu gizemli suikastçıların başını hala arıyoruz ve bizimkisi için bu köle pazarı gösterisi onun için güzel bir fırsat, eğer ortaya çıkarsa... Kara Kurt kitabında gördüğümüz iğrenç köle pazarının daha düşük seviyelisini burada da görüyoruz, gerçekten dünyada böyle şeylerin olması korkunç bir şey, keşke her şey ayyuka çıksa da millet ayaklanıp bir şey yapsa; duymak ile görmek çok farklı etkiler yaratıyor. Hatta ABD'deki pazara da şöyle bir üstü kapalı değiniliyor kitapta; en son seçimlerde gerçekleşen Pizza Gates vakasını bilen bilir herhalde, ister istemez akla bu geliyor kafadan.

Tanıtım yazısındaki yorumların abartılı olduğunu söylesem de... Kitap heyecanlı mıydı? Eh işte, güzel miydi? Evet. Şaşırtan kısımlar oldu mu? "Huaaa" demesem de oldu. Kitap boyunca Fredirick ve Niklas'ın kızı korumak için kendilerince bir şeyler yapması vs. açıkçası Izabel açısından cidden bıktırıcı bir şey, artık rüşdünü ispat etmiş olduğunu düşündüğüm biri çünkü. Diğer yandan Victor ile Izabel'in ilişkisi kitap sonunda resmi olarak sona eriyor; Niklas ve Izabel için bir şans olur mu acaba? Şahsen bu ikisini daha çok yakıştırır oldum Kara Kurt kitabında. Hoş yeni kitapta hepsinin bir araya gelmesi baya zaman alacak bence, her biri ayrı ayrı başını belaya soktu da...

Biz yeni kitabı daha bekleriz gibi, şu an tüm seri çevrilmiş durumda. O zaman ben başka kitap yorumlarına geçeyim. :)

4,5 verdim.


Baskı Bilgileri

336 sayfa
Haziran2018 tarihinde, Ephesus Yayınları tarafından yayınlandı



Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

xtina efficient inci htutkuc hüma
10 kişi

Okumak İsteyenler

Lulu Marley Zeliha Başkurt urfali tacar Kubra123
4 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski