Bir Çift Yürek

Bir Çift Yürek, Amerikalı bir kadının Avustralyada yaşadığı ruhsal yolculuğun öyküsüdür. Güçebe kültürden Aborijinler eşliğinde, kabilenin kendilerini adlandırdıkları şekliyle, "Gerçek İnsanlar"la birlikte dört ay süren ve çölü boydan boya katettikleri uzun bir yürüyüşe çıkar. Bu süre boyunca, çölün çorak coğrafyasındaki bitkiler ve hayvanlarla uyum içinde yaşamayı öğrenir. Olağandışı insanlardan oluşan bu toplulukla birlikte yaptığı yolculukta Morgan, bu insanların 50.000 yıllık kültürlerinin felsefesi ve bilgeliğiyle tanışır.Macerasının ilk gününden itibaren bu çetin yolculuğun zorluklarıyla mücadele etmek zorunda kalır. Dayanıklılığının hergün sınandığı bu zorlu yolculukta, karşılaştığı her zorlukla birlikte ruhu da değişime uğrar. Aborijinler onu, büyük bir alçakgönüllülükle kendilerinden biri olarak kabul eder ve onun şefkat dolu öğretmeni olurlar. Öğretmenlerinden her insanın eşsiz niteliklerini ve içsel ruhunu takdir etmeyi ve kutlamayı öğrenirken bir yandan da güçlü doğal şifa yöntemlerine tanık olup onların canlılarla ilgili farkındalıklarının ne kadar derin ve anlamlı olduğunu da anlamaya başlar.Bir Çift Yürek, yazarın kandi kendine bastırdığı ilk basımından itibaren uluslararası bestseller olmuş ve tüm insanlığa eşsiz, zamanın derinliklerinden gelen güçlü bir mesaj iletmiştir. Eğer tüm varlıkların, aynı evrensel birliğin bir parçası olduğunu anlarsak, dünyamızı yokoluştan kurtarmak için halen geç kalmış sayılmayız. Varolan her şey inanılmaz derecede güzel ve hassas bir karşılıklı bağımlılık dengesinde bulunmaktadır. Eğer bu mesajı alabilirsek, o zaman bizim yaşamlarımız da Gerçek İnsanlarınki gibi bu yüce amaçla dolabilir.

Bir Çift Yürek, Amerikalı bir kadının Avustralyada yaşadığı ruhsal yolculuğun öyküsüdür. Güçebe kültürden Aborijinler eşliğinde, kabilenin kendilerini adlandırdıkları şekliyle, "Gerçek İnsanlar"la birlikte dört ay süren ve çölü boydan boya katettikleri uzun bir yürüyüşe çıkar. Bu süre boyunca, çölün çorak coğrafyasındaki bitkiler ve hayvanlarla uyum içinde yaşamayı öğrenir. Olağandışı insanlardan oluşan bu toplulukla birlikte yaptığı yolculukta Morgan, bu insanların 50.000 yıllık kültürlerinin felsefesi ve bilgeliğiyle tanışır.Macerasının ilk gününden itibaren bu çetin yolculuğun zorluklarıyla mücadele etmek zorunda kalır. Dayanıklılığının hergün sınandığı bu zorlu yolculukta, karşılaştığı her zorlukla birlikte ruhu da değişime uğrar. Aborijinler onu, büyük bir alçakgönüllülükle kendilerinden biri olarak kabul eder ve onun şefkat dolu öğretmeni olurlar. Öğretmenlerinden her insanın eşsiz niteliklerini ve içsel ruhunu takdir etmeyi ve kutlamayı öğrenirken bir yandan da güçlü doğal şifa yöntemlerine tanık olup onların canlılarla ilgili farkındalıklarının ne kadar derin ve anlamlı olduğunu da anlamaya başlar.Bir Çift Yürek, yazarın kandi kendine bastırdığı ilk basımından itibaren uluslararası bestseller olmuş ve tüm insanlığa eşsiz, zamanın derinliklerinden gelen güçlü bir mesaj iletmiştir. Eğer tüm varlıkların, aynı evrensel birliğin bir parçası olduğunu anlarsak, dünyamızı yokoluştan kurtarmak için halen geç kalmış sayılmayız. Varolan her şey inanılmaz derecede güzel... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Gençlik çağlarında okunursa çok etkileyici olabiliyor. Sırt çantanızı alıp Aborijinlere katılmak üzere yollara düşebilirsiniz!

Profil Resmi
5 puan

Yazarın bilgelik algısı ile benimki uyuşmuyor. Sanki aborjinler her şeyi halletmişler, dünyanın en bilge topluluğuymuş gibi anlatmış. Sonuçta ortada binlerce yıldır aynı durumda kalan bir topluluk var, aşağılamak için demiyorum ama ben bilgelikten bunu anlamıyorum. Bu romantizm beni rahatsız etti.

Profil Resmi
10 puan

Okurken aslında bütün bu kuralların sahte nezaketlerin sahte insanların ve kendinizin nasıl medeniyet denilen yapıya sıkışıp kaldığını bütün bunların bizi nasıl insanlıktan çıkardığını okuyacaksınız . İşte bu yüzden Marlo Morgan'ın Bir Çift Yürek adlı eseri defalarca okunmaya değer.

6 puan

Fena değil, çok enteresan olaylar anlatılıyor. Sanırım 15-16 yaşlarında okumaya başlamıştım ancak bitiremedim. Bitiremediğim için 6 puan veriyorum.

8 puan

Kitap Aborijinlerle birlikte yolculuğa çıkan bir kadının öyküsünü anlatıyor. Gerçekten çok ilginç bilgiler öğreniyorsunuz. Aborijinlerin yaşamına yakından bakabilme, onların yaşam tarzlarını öğrenme fırsatı sunuyor.

9 puan

Aborjin yerlilerinin yaşamlarını ve bu yaşantının aslında bütün insanların ortak bir yaşantısı olduğunu fakat bizim buna ne kadar yabancı olduğumuzu anlatıyor.

Profil Resmi
6 puan

Uzun zaman önce okumama rağmen; çok sıkılmıstım okurken iyi hatırlıyorum. Ama ilginç bir konusu vardı.

9 puan

Birşeyleri arkada bırakıp yürüyebilmek insanlar için güç bir derstir.Yenilikler,ancak onlar için yer açtığımız zaman yaşantımıza girebilirler.Yılan eski derisinden sıyrıldığı zaman daha genç görünür ve kendini daha genç hisseder.Oysa elbette daha genç değildir.

Asıl mana gerçeğe ulaşmak için kalbindeki maddeyi bir kenara bırakabilirsen o zaman manaya ulaşabilirsiniz.Aksi takdirde bir yürekte ikisine birden yer yoktur.Hangisi yüreğe konmuşsa diğeri çoktan uçmuş olacaktır.

okumamak çok şey götürür.. mutlaka okunması gereken..hayatınızı değiştirecek bir kitap...

7 puan

Tamam güzel bir kitap ama Hıncal ULUÇ'un abarttığı kadar değil. Çok uğraştım ama teşekkür edecek bir şey bulamadım Hıncal Bey. Üzgünüm. Sadece güzel bir kitap o kadar.

10 puan

Çok etkilendim..


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 211 sayfa
2003 tarihinde, kLAN YAYINLARI tarafından yayınlandı


ISBN
9756388021
Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

semixh İkisekerlihayat gülsah Clementine.. ronya
18 kişi

Okumuşlar

demian Cessie durann illusion gizemgokcek
2112 kişi

Okumak İsteyenler

Dilek pusechemistry sumeyyekaragoz ehlikeyf hatitap
331 kişi

Takas Verenler

demian geleceginpatronu shine13 kubrakaban Hakanist
9 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski