Eser· Kitap

Muhbir

8.0/10(2)

Etiketler

Yayınevimizde Ana, Çocukluğum, Ekmeğimi Kazanırken, Benim Üniversitelerim adlı yapıtları da basılmış olan Maksim Gorki'nin Muhbir adlı kitabı büyük özenle dilimize kazandırılmıştır.Muhbir'de, Evsei Klimkof adlı bir zavallının intihar ile son bulan yaşamı sergilenmektedir. Ezik, aşağılık, kişiliksiz, silik bir kimliktir Evsei Klimkof... Ve onun çevresindeki diğer benzer tipler olayların örgüsü içinde Çarlık Rusya'sından bir kesit olarak verilmektedir. Her şey Tanrı'nın yeryüzündeki temsilcisi Çar'ın mutluluğu, varlığını sürdürmesi ve egemenliği için yapılmaktadır. İnsanlar gözlenmekte, olaylar tezgahlanmakta, yargısız infazlar gerçekleştirilmektedir.

Baskılar2

Baskı ekle

Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.

Düzenleme Geçmişi

Yükleniyor...

Puan dağılımı

8.0/ 10
2 puan
10
0
9
0
8
2
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
8/1023.06.2024

Baskı: Muhbir

Özellikle Çarlık dönemi Rusya'sında devrim öncesinde işlenen, halkı galeyana getiren kaosu katmerleyen, hükümetin ekmeğine yağ sürmek için yeri geldiğinde hükümetin dahi aleyhine açıklama yapmaktan ve yaptırmaktan kaçınmayan polis teşkilatı bünyesinde çalışanların sırayla ve münferit olarak betimlemelerinin uzun uzadıya anlatıldığı roman. Evsei Klimkof'un hayatı hiç de öyle ilgi çekici değil ama Gorki'nin anlatım tarzıyla kitap kendisini güzel okutuyor. 1984 romanının Winston'unu anlamak ne kadar önemliyse Klimkof'u da anlamak o kadar önemli. Aynen kapak görselindeki yayının 3. basımını okudum, dilbilgisi gayet güzeldi.

Değerlendirmeyi gör →
8/1030.01.2018

Baskı: Muhbir

Değerlendirmeyi gör →

Benzer Kitaplar