Ve Durgun Akardı Don 1. Cilt
Bu kitap Don bölgesinin destanıdır. Şolohov; savaş, devrim ve iç savaşı bir Kazak ailesinin yaşamı etrafında olanca canlılığı ile sunuyor. Birinci ciltte Don Kazaklarının Çar dönemindeki yaşam koşulları ve gelenekleri değişmesi gereken bir düzenin iç çelişkileri içinde resmediliyor. Akıcı dili ve gerçekçi anlatımıyla elinizden düşüremeyeceğiniz bir roman.
Baskılar2
Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.
Düzenleme Geçmişi
Yükleniyor...
Puanlama
Yorumlar(3)
Tüm puanları gör (19)Kazakların yaşamları, kültürleri... tüm gerçekliğiyle anlatılmış. 1. cilt kitabın kahramanlarından Gregor Melekof'un yaşamını, aşklarını mercek altına alıyor. 4 ciltlik seri bütünlük içinde devam ediyor.
Hasta'nın serumu damarın'dan damla damla alması gibi, dört cilt kitabı da, kelime kelime hafızamın kılcal damarlarına aldım.
Don nehri kıyısında yaşayan Kazak bir Rus ailesinin 1. dünya savaşından önce,savaş esnasında,sonrası,çarlık ve devrim sonrası yaşadıkları sıkıntıları mükemmel bir dille anlatıyor. 4 . cilde de sıkılmadan okumuştum.












