Yılların İçinden
Etiketler
Türkiyenin siyasal, düşünsel yaşamında önemli yerler işgal etmiş kişilerle yakın ilişkilerim, sohbetlerim oldu. Bu ilişkilerimizde, sohbetlerimizde konuşulanları yazmam ve yayınlamam, tarihimizin belli bir dönemine ışık tutmak için gereklidir.Ben genel olarak özgür düşünceli, hoşgörülü bir kişiyim. Bu itibarla yakın ilişkiler kurduğum kişiler arasında hem sağ, hem sol görüşlü kişiler yer alabilmiştir.Örneğin, hepsi rahmetli olan Rıza Nur, Cevat Rifat Atilhan, General Ali İhsan Sabis gibi sağ eğilimli tanınanlar; Memduh Şevket Esendal gibi Kemalist tanınanlar; Mustafa Börklüce (Sarı Mustafa), Nazım Hikmet, Ferit Kalmuk (Telefoncu Ferit), Fuat Sabit, Cami Baykurt gibi sol eğilimli olanlar; Çolak Hayri gibi (Kuvayi Seyyare Komünist Partisi) yönetiminde yer alanlar, Dr. Fahri Kutlar, Erzurumlu Cafer, Ahmet Cevat Emil gibi Teşkilât-ı Mahsusada (İttihat ve Terakki döneminde devletin gizli tedhiş örgütü) çalışmış olanlar vardır.Bu kişilerle geçen sohbetlerimizde edindiğim bilgiler gerçekten önemlidir. Sosyal tarihimizin belli bir dönemini aydınlatıcı niteliktedir.
Baskılar1
Baskı ekleBu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.
Düzenleme Geçmişi
Yükleniyor...
Puan dağılımı
Yorumlar(1)
Baskı: Yılların İçinden
Hem Türkiye Cumhuriyeti'nin hem Tkp'nin kuruluş sürecinde yer almış bir Osmanlı aydınının kaydadeğer gözlemlerini içeriyor. Vesika değeri taşıyan bir hatırat.
Benzer Kitaplar

Mevlevi Çilesi

Tasavvuftan Dilimize Geçen Deyimler ve Atasözleri

Bahisleri Yükseltmek (Turgut Uyar Şiirinde Kendini Yaratma Deneyimi)

Rus Edebiyatı Dersleri

Su Tüyün Üzerinde Bekler

Etkilenme Endişesi Bir Şiir Teorisi

Şehriyar ve Bütün Türkçe Şiirleri

Okuma Defteri

Ne Kadar Gamlı Bu Akşam Vakti - Safa Önal Kitabı
Ahmet Hamdi Tanpınar: Modernleşmenin Zihniyet Dünyası

