Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2
Oyun yeni baştan başlıyor... Tarih yeniden yazılıyor... Kurtlarla dans devam ediyor... Abdülhamidsiz bir yüz yıl yaşadık. Onun yokluğunda bir imparatorluğun un ufak oluşuna ve o enkazın içinden küçük Osmanlı diyebileceğimiz Misak-ı Milli fikrinin doğuşuna tanık olduk. Şimdi toparlanıyoruz ve yeniden küresel bir aktör olma yolundayız. Artık ufuklara bakarken kendimizden daha eminiz. Bu açılımlar döneminde bir tarih açılımı, dolayısıyla Abdülhamid açılımı kaçınılmaz.
Baskılar1
Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.
Düzenleme Geçmişi
Yükleniyor...
Puanlama
Yorumlar(6)
Tüm puanları gör (36)Hüngür hüngür ağlayarak okuduğum bir kitaptı, tarihi kitaplara pek dayanamıyorum.
Abdülmadid üstün zekasını sergilemeye bu kitapta devam ediyor.
Abduulhamid'in hiçte tanıtıldığı gibi bi padişah olmadığını osmanlı devletinin yıkılışını 35 sene geciktirdiği gibi aslında kızılsultan diye anılmasının anlamsız olduğunu anlatan bi eser. yahudilere verdiği amansız savaşı kaybetmesinin ardından yaşadıklarını ve osmanlının neye kurban gittiği açıkça anlatılıyor.
Kitabın ilk serisine nazaran daha düşük tempoda anlatımlar olmuş. Kitabın bazı bölümlerinde fazla detaya inilmiş,bazı bölümlerde ise ilk serinin tekrarı yapılmış. Yine de Abdülhamid Han hakkında bilinmeyen noktalara maharetle değinilmiş.Birinci kitabı okuyanların merakla okuyacağı bir kitap.
Serinin birinci kitabını okumuş olduğum halde kütüphanemde bulunduramazken 2.kitabı aldım ve kütüphanemde yer verdim... İlk kitap gibi gerçekten çok güzel... İnsan bu kitabı okuduğunda tarihi hiç bilmediğini anlıyor











