Pes Etmeyen Kalem Sabahattin Ali
Sabahattin Ali’nin dolu dolu geçen 41 yıllık yaşamından izler taşıyan bu eserde; Balkan, Çanakkale, Birinci Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı, İkinci Dünya Savaşı’nı yaşamış, bütün çileleri tatmış bir mücadele insanının, Düşüncelerini hem hikaye ve romanlarında hem de günlük yazılarında korkusuzca dile getiren, yazma eylemini sözcüğün tam anlamıyla bir yaşam ve mücadele biçimi olarak gören bir kişiliğin, Romanlarında, hikayelerinde aşkı ve toplumsal hayatı büyük bir ustalıkla harmanlayan, eserleri dünya dillerine çevrildikten sonra, “Türkiye’nin Maksim Gorki’si” diye tanımlanmış bir romancının, Her alanda tam bağımsızlığı, şeffaflığı, özgürlüğü ve her türlü emperyalizme karşıtlığı savunan; günlerin yıllara bedel olduğu gurbet hapishanelerinin kalın duvarları arasında, gökyüzüne açılan avlularda “Başın Öne Eğilmesin” diyebilen bir aydının, Hapislikten yolculuğa kadar karşılaştığı insanların yaşamından damıttığı öyküleri, aradan yıllar geçse de insanın yüreğinde taptaze izler bırakan ölümsüz bir yazarın, Türkçemize çok hizmet eden, pek çok şiiri bestelenen bir şairin, Köşe yazılarındaki duruşuyla ve tüm yaşamıyla tam bağımsızlığa inanmış bir yurtseverin, Öğrencilerinde iz bırakan bir idealist öğretmenin, Cumhuriyet tarihinin ilk faili meçhul aydın cinayetinin kurbanı olan düşünce insanının, Yaşamaya, direnmeye, yazmaya adanmış hayatında bir ufuk turu yapacaksınız.
Baskılar1
Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.
Düzenleme Geçmişi
Yükleniyor...
Puanlama
Yorumlar(1)
Tüm puanları gör (1)Tüm yaşamıyla tam bağımsızlığa inanmış bir yurtsever. Sabahattin Ali'yi okumadınızsa Türkçeden bir şeyler kaçırdınız demektir! Yaşamaya direnmeye yazmaya dair her şey!
Benzer Kitaplar

Atatürk Ve Kayıp Kıta Mu'nun Şifresi

Julius Caesar

Mustafa Kemal'in Romanı 1 (Acılar Masal Oldu...)

Atatürk ve Liderlik

Sabahattin Ali Burda Çiçekler Açmıyor

Atatürk’ten 57. Alaya (Çanakkale’nin Unutulmaz Kahramanları)

1919-1920 Mondros, Sevr ve Kuva-yı Milliye

Aşkın Ve Direnişin Şairi Nazım Hikmet

Adolf Hitler

Mustafa Kemal’in Romanı 2 (Çakır Mustafa)

