Hayalet Kitap
Üniversite, Finaller, Korku, İntihar, Arkadaşlık, Güzellik, Düşler, Aşk, Hayalet, Kitap... Hayalet Kitap'ın içinde gezindiği iklimin sert rüzgârlarının çarptığı kavramlar ve imgeler. İlk hikâye kitabı Düşler Kâbuslar ve Gelecek Masalları ile hayal dünyasının kapılarını aralayan Doğu Yücel, ilk romanında İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi kampüsünde geçen bir hayalet hikâyesiyle okuru şaşırtmayı sürdürüyor. Modern çağdan şikâyeti olanlara masallar anlatan bir yeni binyıl nesircisi Doğu Yücel. Klasik bir korku romanının tüm klişelerini hünerle kullanırken bu klişeleri kendi cümleleri ile ters yüz ediyor ve zekice oyunlarla sürprizler hazırlıyor. Hayalet Kitap'ın hayaleti hepimizin hep yapmak isteyip de yapmaya cesaret edemediklerini yapıyor ve yaptırıyor. Hayalet Kitap, ustalıklı kurgusu, masalları, korku senaryoları, oyunları, sürprizleri ve ülkemizdeki eğitime eleştirel ve mizahi bakışı ile yazarın ilk kitabı Düşler Kâbuslar ve Gelecek Masalları gibi, hayalperestlerin kült kitabı olmaya aday.
Baskılar2
Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.
Düzenleme Geçmişi
Yükleniyor...
Puanlama
Yorumlar(17)
Doğu Yücel'in ilk kitabı olduğunu bilmiyordum. Kurgu olarak başarılı buldum. Ama itiraf edeyim alma sebebim olayın İzmir'de geçmesiydi. Fakat o konuda hayal kırıklığına uğradım.
Valla, ağzım açık kaldı :)
İsminden, tanıtımlarından, 4 baskı yapmasından etkilenip EveKitap alışverişimde çok da düşünmeden sepetime attığım bir kitaptı. Hiçbir kitabı yarım bırakamadığım için bunu da bırakmadım. Keşkelerle okudum ama bir yandan da. En büyük keşke de "Son" yazdığı yerde bitirseydi kitabı, en son bölümü eklemeseydi, daha da çok karıştırmasaydı dediğim nokta oldu.
Filmini daha başarılı bulduğum garip bir kitap.Gereksiz kalın,gençlik kitabı sayılabilir.Okumasanız da olur türden.Özellikle İzmiri anlatmasına ağırlık verilmiş çeşitli yorumlarda ama öyle aman aman bir izmir ve üniversite anlatımı yok.Hayalet kitap gerçekten,uzun süre önce okumuştum,aklımda sadece bu kadarı kalmış.












