Peri Masalları Üzerine
Etiketler
Peri masallarının üç tane yüzü vardır: Doğaüstüne dönmüş mistik bir yüz; Doğaya dönmüş sihirli bir yüz; İnsana dönmüş acıma ve hor görme Aynası. Periler Diyarının gerekli yüzü Sihirli olandır. Belki de Periler Diyarı en yakın olarak Sihir diye çevrilebilir. Büyük usta Tolkien, şimdi de Peri masalları üzerine konuşuyor... Eğer peri masalları yetişkinler tarafından doğal bir edebiyat dalı olarak okunacak olursa, Periler Diyarının Krallığına girecek olan kişinin bir çocuğun kalbine sahip olması gerekir.
Baskılar1
Baskı ekleBu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.
Düzenleme Geçmişi
Yükleniyor...
Puan dağılımı
Yorumlar(25)
Baskı: Peri Masalları Üzerine
Büyük Usta'nın profesör (doğru yazımı buydu sanırım) yüzünü tanımak çok hoştu :)
Baskı: Peri Masalları Üzerine
Tolkien'in yaratı dünyası üzerine makale ve notlarını içeren, türe yatkınların okuması gereken fakat keşke daha özenli basılsaymış dediğim -İthaki bu kitabın aklarını da almıştı fakat hâlâ yayınlamadı- kitaptır.











