Eser· Kitap

Hababam Sınıfı

8.3/10(102)

Hepimizin sınıfıdır o... Öğretmeniyle ve öğrencisiyle ... Kara tahtası, tebeşir kokusu, haytaların gürültüsü, kağıt hışırtısı, sıra gıcırtısı, yazılısı, sözlüsü, kopyası, karnesi, yoklaması ve bütünlemesiyle okul hayatının, acı ve tatlı anıları... Türkiyenin gerçeği içinde orta eğitim hayatını mizah edebiyatında klasikleştiren bir eserdir Hababam Sınıfı. Köy gerçeği, şehir gerçeği, Anadolu gerçeği, İstanbul gerçeği diye yürüyen edebiyatımızda, görülüyor ki, bir de Hababam Sınıfı gerçeği var. Ve Türk toplum hayatının çok önemli bir kesintisidir o... İlhan Selçuk

Baskılar2

Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.

Hababam Sınıfı

Hababam Sınıfı

492 sayfa
Hababam Sınıfı

Hababam Sınıfı

ÇINAR YAYINLARI

464 sayfa

Düzenleme Geçmişi

Yükleniyor...

Puanlama

8.3/ 10
102 puan
10
30
9
18
8
24
7
16
6
9
5
4
4
0
3
1
2
0
1
0
BBüşra Fatma Kılıç· Hababam Sınıfı
9/1011.02.2019

Sonu üzdü ama çok zevk alarak okudum. Başta bir girizgahı olmadığı için hikayeye çok dahil olamıyorsunuz ama sonra ilerledikçe senin benim bizim hababam sınıfı işte sevmemek mümkün mü:)

Aadnantopcu· Hababam Sınıfı
10/1005.02.2016

Ayça'nın kitaplarının arasında okumak istediğim onlarca kitap var ve onlardan biriydi Hababam Sınıfı. İlkgençlik yıllarımda kahkalarla sayısız kez; kitapların, edebiyatın dünyasına giriş yaptıktan sonra kahkahalar yerine hüzünlenerek izlediğim, hâlâ gözlerimin dolduğu bir film olmuştur benim için. Kitap yorumlarına baktığımda tesadüfen Rıfat Ilgaz'ın romanı yazma amacının, "Hababam Sınıfı'nı, ilkgençlik yıllarından sonra bir eğitim yergisidir. Mizah beyazdır, olumludur. Mizahta gülme ana öğe değildir. İsteyen ağlar, isteyen güler. Ben yergi yapıyorum, komedi bile düşünmüyorum. Hababam Sınıfı’nda üç şeyin yergisi yapışmıştır: Kopyanın, ezberin, uydurma saygının… Benim mizahım düşündürmeye dayanır. ‘Hababam Sınıfı’nda bize yakışmayan eğitimsel şeylerin yergisini yapıyorum.” sözlerinden etkilenip hemen başladım okumaya. Film, sulu şakaların, komik sahnelerinden ötürü kitabın önüne geçmiş ve filmin popülaritesi, döneminde Rıfat Ilgaz'ı bile gölgesinde bırakmış. Bense izleyiciye ders veren sahnelerinden etkilenmiştim ve bu yüzden romanı büyük keyifle okudum.

Gülay Cansever· Hababam Sınıfı
9/1018.01.2016

kitap icin söylenecek cok sey yok, sonucta hababam sinifi 😄😄 ama filmiyle buyudugum için mi bilemiyorum ama film kitabi gecmisti. okumak isteyenlerin beklentilerini biraz dusuk tutmasını tavsiye ederim 😄

MMervekoroglu· Hababam Sınıfı
10/1012.01.2014

Öğrencilik günlerini hatırlamanın tadı bir ayrı ama filmiyle büyüyen gençliğin Hababam sınıfını okumasının tadı apayrı:))

Nnobody26· Hababam Sınıfı
8/1004.03.2013

Filmini sevenlerdendim ancak kitabı gölgede bırakıyor hababam sınıfı serisi, oysa ki ne heyecanla almıştım kitabı.

SSpirit· Hababam Sınıfı
6/1019.02.2013

Filminden sonra okumak pek akıl işi değildi.

Yyelkensiz gemi· Hababam Sınıfı
8/1007.02.2013

son sayfada 'bu defa güldürmedi(ler) diyesim geldi.

Fferedan· Hababam Sınıfı
7/1018.10.2012

İlk kez kitabı filminden kötü olan bir yapıt

Sstylish· Hababam Sınıfı
8/1010.07.2012

Filmlerinden sonra okudum. Filmleri kadar tad alamadım ama yine de güzeldi.

Benzer Kitaplar