Eser· Kitap

Yassıada'da Don Davası, Cımbız Davası, Köpek Davası

8.0/10(2)

27 Mayıs 1960 Darbesinin ardından, Yassıada duruşmalarında yargılanan Başbakan Adnan Menderesin savunmasını üstlenen Avukat Talat Asal, siyaset ve hukuk tarihimizde derin izler bırakan, skandal olarak nitelenen üç davanın belgelerini ortaya koyuyor. Don Davası-Cımbız Davası-Köpek Davası... Menderes ve arkadaşlarına karşı açılan Anayasayı İhlal Davası kapsamında görülen bu davalarla ilgili belgeler, Türkiyede hukukun ve yargının siyasallaşması tartışmaları çerçevesinde, geçmişe dönük bir sorgulama gerçekleştiriyor. Menderes ve ailesinin çok yakınında bulunan, müvekkilini savunurken bin bir ezayı ve cefayı göze alan, 1961 sonrasında ülkemiz siyasi yaşamının önemli adlarından biri olan Talat Asal, Ertesi gün avukatlık cüppemi toprağa gömdüm! dediği, acılı, sıkıntılı bir sürecin analizini yapıyor elinizdeki kitapta. Hukuk ve siyaset adamı olarak Talat Asal, O günlerde cesaret müstesna bir özellik ve marifet sayılıyordu diyor.

Baskılar1

Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.

Yassıada'da Don Davası, Cımbız Davası, Köpek Davası

Yassıada'da Don Davası, Cımbız Davası, Köpek Davası

144 sayfaISBN 9786051112022

Düzenleme Geçmişi

Yükleniyor...

Puanlama

8.0/ 10
2 puan
10
0
9
1
8
0
7
1
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Mmetastatic· Yassıada'da Don Davası, Cımbız Davası, Köpek Davası
9/1029.04.2012

Talat Asal merhum Adnan Menderes'in avukatlarından. Kitabında adından anlaşılacağı gibi bu kitapta, halk arasında "Don Davası" (Bebek davası), "Cımbız Davası"(Örtülü Ödenek Davası) ve "Köpek Davası" konuları işlenmiştir. Talat Asal bu kitabında hem Yassıada'daki bu davaların zabıtlarına hem de kendi yaptığı savunmasına yer vermektedir. Tavsiye edilir :)

Benzer Kitaplar