Veronika Ölmek İstiyor (Yedinci Gün #2)

9 puan

Kitabın baş karakteri Veronika hayatının baharında hem de sorunsuz bir yaşantı sürerken, intihar etmeye kalkışır ve başarısız olur. Daha sonra akıl hastanesine yatırılır. Aldığı ilaçların etkisi olarak kalbinin zayıf düştüğü ve bir hafta içinde öleceği söylenir. Ölümü dört gözle bekleyen genç kadın, hem delilere hesap sorulmadığı hem de yakında öleceği için, canının istediği gibi yaşamaya başlar. Bu noktadan sonra da mutlu olmanın, hayatı sevmenin mümkün olduğunu keşfetmiş olur.
Yazar 'acılaşmak' adını verdiği görünüşte sorunsuz, mutlu, tek düze hayatımızın; gerçekten istediğimiz gibi değil, çevremizin istediği biçimde şekillenmesinin; ruhumuzu nasıl çürüttüğünü, ustaca bir kurgu ve örneklerle okuyucuya sunmuş. Kitapta özellikle pazar öğleden sonraları için yapılan bir tespit var ki; aynını bir dönem yaşadığım için hayretler içinde kaldım.
Her lezzetli kitapta olduğu gibi akıcı, sayfa sayısı da az ve mutlaka kendinizden bir parça bulacağınız 'Veronika Ölmek İstiyor'u gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum kitap dostlarım.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »