Tersyüz

10 puan

Zeka mı , güzellik mi ?
Uçurtma mı , balon mu ?

Modern çağın Güzel ve Çirkin'i ...

Şuanda tam bir kargaşa içindeyim bi taraftan aklim butun kitabi oldugu gibi yaz dok ortaya herkes okumalı bu kitabı diyor, bi taraftanda sanki nasıl yazilacagini unutmus gibi hissediyorum !

Yabanci Yayinlarinin son donemde cikarttigi harika kitaplar var biliyorum hepsini okudum ama bu kitap ! Insana cok sey katabilecek dusundurebilecek bir kitap. Yazarin hangi duygu susunce.icerisinde bu kitabi kaleme aldigini bilmiyorum ama ayni ortama tekrar dusmesi ve bu anlatimda bu tatta baska kitaplar yazmasini cok isterim.

-Fern " Nereden bileceksin ki ? Sen daha önce 'hiç kimse' oldun mu?"
-Ambrose " Herhangi biri olan herkes başarısiz olduğu anda 'hiç kimse' olur."

Fern ve Bailey kuzendirler. Bailey 'Duchenne kas distroifis' mevcut. Bu hastalik yuzunden cok yasayamayacagini bilmekte ve yinede herseye inat gulumsemettedir. Bailey karakterine aşık olucaksiniz otle renkli ve oyle kisikli bir karakterki!
Fern ise okulun en.populer olan erkegi Ambrose'ye aşıktir.
Ambrose gürescidir 11 Eylulu saldirilarindan okadar etkilenmistirki liseyi bittirdiginde gonullu olarak askere gitmek istemektedir. O ve en yakin arkadaslari askere gider.
Ambrose dondugunde en.yakin arkadaslari olmus ve bir kendisi omur boyu tasimak zorunda ve insan.icine cikmak istemeyecegi yaralara sahiptir.

"Bedenini istiyorum.Dudaklarini istiyorum. Avuclarimin icinde kizil saclarini istiyorum. Gulusunu, komik yuz ifadelerini istiyorum. Dostlugunu ve ilham verici dusuncelerini istiyorum. Shakespeare'i ve Amber Rose romanlarini istiyorum..."

Kitabi okurken bin bir duygu icerisinde kalicak ve eyer benim kadar duygusalsaniz buyuk ihtimalle benim gibi hem oluyup bi taraftanda bir elinizde mendil goz yaslarinizi siliyo olucaksiniz...

"Hepimizin yuzunu tanri yarattiysa benimkini yaratirken kahkahalarla gulmus mudur?

"Herkes birileri için ana karakterdir."
Bailey

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »