Tecrübe Edilmiş Usullerle Mutluluk ve Başarının Sırları

10 puan

Bir çok başarı yazıları okumuşumdur. bu kitabı ilk gördüğümde çok önyargılıydım fakat sonradan yazarıyla da tanışıp zaman zaman konuştum. önyargılarımı az da olsa kırdı ve kitabı okumaya başladım. kitap tamamen yazarın hayatında yaşadıklarının tecrübesi, hayatından örneklere de yer vermiş. kitap "mutluluk" ve "başarı" her türlü konuyu ele alınmış, kısa ve özlü açıklamalarla bir bütünlük oluşturmuş. doktor gibi önce teşhis sonra tedavi ediyor. bazı konular hatta abartı degil bazı cümlelerinde tek başına bir kitap içinde barındırıyor.... kitabı şimdiye kadar en az 8 defa okuyup bitirdim.

6 yıl, 10 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 7 arası yorum gösteriliyor, toplam 7 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

KİTABIN OKUYUCU GÖRÜŞLERİNDEN

“Mutluluk ve Başarının Sırları” kitabını tanıyıp okumam facebook yoluyla olmuştu. Facebookta 57.000 küsur abonelik dinî bir sayfa mevcuttu. Ben de o sayfanın abonesiydim. Paylaşımlarından çok büyük zevk alıyor ve istifade ediyordum... O dinî sayfanın Araştırmacı Yazar Hüseyin Topuz Hocama ait olduğunu öğrendim. Kendisine facebook arkadaşlığı teklifinde bulundum. Sağ olsunlar beni kabul ettiler. Ve özel mesajla kendisine teşekkür edip araştırmalarının ne olduğunu sordum. O da: “75 adet kitap dosyası bulunduğunu, yayına hazırlamak için düzenlemekte olduğunu” söyledi. Ben konuşmamızı sürdürmek istiyordum, fakat Muhterem Hüseyin Hoca’m: “Yazarlar konuşmayı değil yazmayı severler, istersem yayınlanmayan bir kitap kimseye gönderilmez” ancak e-postama düzenlenmiş bir kitabını gönderebileceğini onu okumamla kendisiyle konuşmuş gibi olacağımı ifade etti.

Ben de edebiyat öğretmeni olduğumu hatta master yaptığımı ve bana bir kitabını gönderme zahmetine katlanırsa okuyup, istifade edip kendisine minnettar olacağımı söyledim. Ummadığım bir gün hakikaten “Mutluluk ve Başarının Sırları” birinci kitabını gönderdi. Ben o kitaba üstünkörü bir göz atıp kendisine eleştiri mesajı yolladım. Hüseyin Hoca'mın cevabı ise şöyle oldu:

“Muhtereme Hoca Hanım, sizi kırmamaya çok gayret göstererek Hoca Hanım deyip saygımı ifade ediyorum. Bazı insanlar dinlemezler konuşurlar, bazıları da okumazlar bakar’lar. Siz de okur değil bakar’mışsınız. Çünkü ben özellikle size yayınlanmayan ve kimseye göndermediğim kitabımı gönderdim. Ben sizin yerinize olsaydım o kitabı “Mutluluk ve Başarının Sırları” değil de “Öğrencinin Ders Notları” kabul ederek okurdum. Çünkü herkes ilmiyle bakıp okur, siz de öğretmen olduğunuz için o gözle bakıp okumanız lazım gelirdi.” cevabını verdi.

Vay sen misin bana öyle ifade kullanan, bir hafta öfkeyle dopdoluydum. Çünkü yazdığını anlayacak kadar ilmim vardı. Adam “bakar” derken beni sığır yerine koymaktaydı. Demek istiyordu ki, siz okur değil bakar’mışsınız. Yani, siz insan değil sığırmışsınız. Çünkü Arapça bakar kelimesi Türkçemizde sığır demektir. Hocam edebi bir ifade ile beni kibarca sığır yerine koymaktaydı. Tabii ki, bunu da herkes anlayamazdı.

Bir hafta sonunda öfkem geçti, kendime dedim ki, Hatice sen o kitabı okumadan adamı eleştirdin. Adam sana hiç cevap vermeyebilirdi ve sayfa arkadaşlığından da atabilirdi. Niye olumsuz düşünüyorsun? Sen, o yazarın sözünü “sığır olma, okur ol” anla ve oku bakalım dediği gibi Öğrencinin Ders Notlarının yanlışlarını bulabilecek misin? dedim ve okumaya başladım. Hayret ben bu yaşıma kadar temel olarak okumadığım kitap kalmadı desem yalan olmaz, fakat benim okuduklarım Muhterem Hüseyin Hocamın yanında nokta bile değilmiş... Çünkü tez çalışmamda bir yerde ait, bir yerde dair, bir yerde ilişkin ve buna benzer kelimeler kullanmıştım. Danışman Hoca’m Hatice Hanım bu şekil tez yazılmaz, başta ait kullanıyorsanız sürekli ait kullanacaksınız demişti... Bu ölçüyü bildiğimden Muhterem Hüseyin Hocam adeta kitabında tez kuralları uygulamıştı. Kendine has bir üslubuyla öğrencilere tez kurallarını ders vermişti. Kitabına çok iyi dikkat ettim, diğer yazarlardan ayrı kendine has bir üslubu vardı. Ait, ilişkin, dair kelimeleri yerine sürekli özgü kelimesini kullanmıştı. Durum yerine sürekli konum kullanmıştı, sanki kitap değil master teziydi. Edebiyatım çok iyidir, hatta pek çok şiirlerimde vardır. Edebiyat Tarihinde meşhur Kütahyalı Şair Şeyhi vardır. Ben de büyük şair olmak istiyordum. Edebiyat hocama, “Bu zatı Şair Şeyhi yapan özellik nedir?” diye sorduğumda, bana: “Şiirde uyak olur ama düz yazı da uyak olur mu?” diye sordu. Ben de mümkün değil cevabını verdim. O zaman: “Şair Şeyhi’nin düz yazılarını bir incele bakalım cümle sonlarında uyaklar var mıdır?” Baktım ki hakikaten uyaklar vardır. Hayret ettim sanki ben onları hiç görmemişim. Ve ben de onun gibi uyaklı düz yazı yazmaya çok çalıştım bir türlü yazamadım ve imkânsızlığına karar verdim. Hocama anlattığım da: “İşte Şair Şeyh’i Şairlerin Efendisi üstadı yapan bu özelliğidir,” dedi.

Muhterem Araştırmacı Yazar Hüseyin TOPUZ Hoca'mın bu kitabında da aynı özellikteki uyaklar görünce hayretimi gizleyemedim. Kendisinden çok çok özür dileyip, bana bakar diye hitap etmesine hak verdim. Ve beni kırmamak için açıktan sığır demeyip edebi olarak bakar demişti. Bu nedenle Edipler hakaretlerini de edebi olarak kullandıklarını öğrendim.

Hatta “Bir şeyi bilmek önemli değil; onu gerek sosyal hayatta, gerekse kişisel hayatta uygulamak önemlidir” kuralından hareketle Hüseyin Hoca’mın bu kitabında ayetler, hadisler ve atasözlerinin gerçek hayatta nasıl uygulanacağını öğrenmiş oldum. Kitabının dini, ilmi, edebi ve sosyal olduğunu öğrenmiş oldum ve çok istifade edip hayatım değişti. Kendisine minnettarım. Hatta genel olarak her bir cümleyi ayet, hadîs mealleri ve evliya sözleriyle yazdığını anladım. Tabi ki bunu da ehlinin anlayacağını hatırlatırım. Bu kitabın değil Türkçeye dünya dillerine çevrilmesi gerekir. Çünkü geri kalmış ülkelerin insanları bu kitabı okurlarsa ilerlemelerine rehber olacaktır. İleri düzeydeki ülkelerin insanları okurlarsa manevi buhrandan kurtulmalarına kılavuz olacak inancındayım. Ayrıca 2–3 cilt eserlerini de okumayı sabırsızlıkla bekliyorum. Kendisine yayın hayatında başarılar dilerim.

Hatice Ergün/ İstanbul
Edebiyat Öğretmeni

6 yıl, 10 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

KİTABIN OKUYUCU GÖRÜŞLERİNDEN

Muhterem Hüseyin Hocam, konuya geçmeden önce bana kitabı tavsiye eden çok değerli işyeri komşuma teşekkür ve dua ederim.

Muhterem Hocam, ben İstanbul'da mağaza işletiyorum. Son bir yıldır işlerim çok bozuldu. İşlerim bozuldukça kredi aldım. İş olmayınca da ödeyemedim. Hiç çıkar yolu bulamadım. İflas ettim edecektim.

Sorunlarımı işyeri komşuma açtım ve kurtuluş yolum yok beni intihar kurtarır dedim. O da bana sizin kitabınız olan "Mutluluk ve Başarının Sırları"nı tavsiye etti. Bir kitap benim sorunuma nasıl çare olur, dedim. O devamla mademki kafaya intiharı koymuşsun hiç olmazsa bu kitabı oku da öyle intihar et, dedi. Kendi kendime dedim ki, okusam ne kaybederim.

Kitabı da masamın üzerine koyup ayrılmıştı ve kitap sanki bana diyordu “Beni okursan mutlu ve başarılı olacaksın.” Kitabın üst başlığı da "Tecrübe Edilmiş Usullerle Mutluluk ve Başarının Sırları" idi.

Kitabı açtım, hırs bölümünü okumaya başladım. Ben okudukça dertlerim azalıyordu. Ve mağazamı kapatıp evime geldim, kitabı okumaya devam ettim. Ben devam ettikçe huzura kavuştum ve bunalımdan kurtuldum. Uzatmayayım kitabı üçüncü defa okuyuşta tamamen dertlerimden kurtulup huzura kavuştum çünkü kitap beni kaybettiğim mutluluk sarayına çıkardı.

Şu anda hala çok fazla borcum var ama en azından kazancım iyiye gidiyor, borçlarımı ödeyebiliyorum.
Dolayısıyla bu kitap benim için çok özeldir. Adeta can yoldaşımdır. Ve size bol bol dualar ediyorum. Çünkü bu kitabınızla beni intihardan, bunalımdan kurtardınız. Size nasıl teşekkür etsem, nasıl dualar etsem az kalır. Benim durumumda olan herkese tavsiye ediyorum bu kitabı... Hiç şüphesiz gönül rahatlığı ile okuyabilirler. Ne dertleri ne sorunları var ise halledebilirler Sakın okuduktan sonra bana dua etmeyi unutmasınlar.

Yani sizin anlayacağınız bir kitap beni hayata döndürdü.

Halil İbrahim KOCABAŞ
Beşiktaş/ İstanbul

6 yıl, 10 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

KİTABIN OKUYUCU GÖRÜŞLERİ

Muhterem Hüseyin Hocam. Öncelikle böyle bir esere imza attığınız için sizleri kutlarım. Ben Adana’nın bir ilçesinde hayatını devam ettiren bayanım. Eşim bulunduğumuz ilçenin en tanınmış tabibidir. Son zamanlarda kocamın bana karşı tavırları değişti. Acaba hayatında biri mi var diye çok takipte bulundum ama hiçbir şey bulamadım. Durduk yere konuşmamalar, eve gelmeyip başka yerde yatmalar falan benim iyici canımı sıkmaya başladı. Şayet hayatında biri yoksa niye böyle yaptığını anlayamadım. Ben kocamı çok sıkan, kıskanç falan biri de değilim. Dolayısıyla bunalıma girmiştim, tedavi görüyordum. Bir kuaför arkadaşım bu kitabınızdan bahsetti. Ben buna inanacak kadar cahil değildim, yok beni bir kitap bunalımdan kurtaracak saçmalık. İnanmadım ama çaresiz bir şekilde kitabınızı aradım, lakin maalesef kitapçılarda bulamadım.

Gelip kuaförüme durumu anlattım. Kendisi internetten aldığını söyledi ve bana da alabileceğini ifade etti. Kitabı bir an önce almak istiyordum. Çünkü kocamı seviyor elimden gitmesini istemiyordum.

Kitabınız PTT kargoyla geldi. Kitabınızı okumaya başladım. Ben okudukça bunalımdan kurtuldum, hatalarımı anladım, sorunlarım kalmadı ve kitabınız sayesinde empati yapmayı öğrendim. Kendimi kocamın yerine koyduğum zaman kendimin haksız kocamın ise haklı olduğunu anlamış oldum. Hulasa kocamı kazandım yuvamı kurtardım. Şimdi ise iki aydan bu yana aramızda hiçbir sorun kalmadı. Aramızın eskisinden daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Muhterem Hocam, kitabı okudukça eksilerimi düzeltim. Artık çok daha dikkatli olup artılarımı arttıracağım. Kitabınız sayesinde yuvam kurtulduğundan dolayı size minnettarım. Çok ama çok teşekkür ve dualar ediyorum.

[Kocasına karşı hatalı bir hanım/ Adana]

6 yıl, 10 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

KİTABIN OKUYUCU GÖRÜŞLERİ


Muhterem Hüseyin Hocam Mutluluk ve Başarının Sırları kitabınız elime ulaştı çok sağ olunuz. Mesajla da ilk önce Okuyucu Görüşleri bölümünü okursak çok istifade edersiniz yazmıştınız. Evet ilk önce orayı okudum o yorumları yapanların görüşleri el fenerim oldu kitabınızı o fenerle okudum. Fakat 7. okuyuşta o edebiyat öğretmeni Hatice Ergün Hanımefendinin yorumları doğrultusunda çok çok istifade ettim ve kitabınızın sıradan bir kitap olmadığını kişi ve kişilere bir ömür boyu bir Hayat Rehberi olduğu kanaatini anlamış bulunuyorum.

Okuduktan sonra bir yorum da siz yapınız da okuyucu görüşlerinde yayınlansın, dediniz. Fakat ne yazacağımı nasıl yazacağımı bir türlü kararlaştıramadım. Çünkü kitabınız bir hazinedir. Ve o hazineden bir parça mücevher göstereyim istedim.

Biz niçin mutlu değiliz? Niçin mutluluğu arıyoruz?

İnsanın en büyük iki özelliği mutlu olma çabası ve bir şeyin mutlaka kulu olmasıdır.

İnsan, kalbindeki hanif fıtratı gereği daima mutluluğun peşinde koşar. Mutluluğu bulmak için elinden geleni her şeyi yapar. Aşağıdaki örnekler size tanıdık geliyor mu?

• Ah bir üniversiteyi kazansam çok mutlu olacağım,

• Ah şu okul bitsin iyi bir işe gireyim çok mutlu olacağım,

• Ah şu çocukla bi evlensem çok mutlu olacağım,

• Ah şu araba benim olsa ne mutlu olurdum,

• Ah bir çocuğum olsa çok mutlu olucam,

• Ah bizim oğlan askerliğini bir bitirse çok mutlu olacağım,

• Ah bizim kız bir evlense çok mutlu olacağım,

• Daha onlarcası…

Ne oldu? Hayat bitti. Mutluluğu yanlış yerde aradık. Peki, nerede arayacağız?

13 / RAD - 28: Onlar, âmenûdurlar ve kalpleri, Allah'ı zikretmekle mutmain olmuştur. Kalpler ancak; Allah'ı zikretmekle mutmain olur, öyle değil mi?

Diğer yandan insan mutlaka bir şeyin kuludur. Çünkü yaratılışı bu şekildedir. Makamının, kocasının, sevgilisinin, paranın... mutlaka bir şeyin kuludur. Biraz önce saydıklarımız insan bedenlerinden nefs yani bedenin istekleridir. Nefs bunları ister ve bunları bulunca mutlu olacağını sanır. Hep daha fazlasını ister, elde ettikçe bakar ki hala mutlu değil daha fazlasını ister ve bu denklem sonsuza kadar uzar gider ve asla mutlu olmaz, olamaz.

45/ CASİYE-23: Hevalarını (nefslerini) kendilerine ilâh edinenleri görmedin mi (habibim), Allah onları bir ilim üzere dalâlette bırakır, onların kalplerindeki sem'i (işitme) hassasını ve kalplerini (kalpteki idrak hassasını) mühürler ve onların kalplerindeki basar (görme) hassasının üzerine gışavet (isimli bir perde) çeker. Öyleyse (artık) Allah’tan sonra kim bu kişiyi hidayete erdirebilir? Halâ düşünmez misiniz?

Yani insan eğer nefsinin kulu olursa karşımıza yukarıdaki tablo çıkar.

Oysaki Allah, insanı neden yarattı?

51/ ZARİYAT-56: Biz insanları ve cinleri başka bir şey için değil bize kul olsunlar diye yarattık.

Netice olarak mutluluk ile kulluk arasında direkt bir bağlantı bulunmaktadır. Mutluluk, neyin ne kadar kulu olduğumuzla alâkalıdır. Peki ne yapacağız hemen ibadetlere mi başlayacağız? HAYIR. Her şey bir istek ile başlar. Önce "Ölmeden önce yani yaşarken Allah'a ulaşmayı dileyeceğiz" Kalpten sıcacık bir istek. "Ben uyanmak istiyorum, ben Hakk'a ulaşmak istiyorum. Ben Ruhumu ölmeden önce Allah'a ulaştırmak istiyorum" hepsi bu. İşte Muhterem Hocam “Tecrübe Edilmiş Usullerle Mutluluk ve Başarının Sırları-1” eseriniz okuyucuya bu yolu gösteriyor, anlayıp uygularsa da kazandırıyor. Daha şimdiden kitabınızın devamı olan 2. ile 3. cildi de okumayı sabırsızlıkla bekliyorum. Dua edip dua istiyorum.

Ahmet Kutsi /İstanbul
İlahiyatçı

6 yıl, 10 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

KİTABIN OKUYUCU GÖRÜŞLERİ

Bu kitabı her yaştakiler rahatlıkla okuyabilirler,

Bu kitap genç - yaşlı ve çocukların bir olaydan sonuç çıkarmaları ve gözlemleme kabiliyetlerinin kuvvetlenmesine destek sağlayacak şekilde hazırlanmıştır,

Bu kitap çocuklardaki merak duygusunu arttırarak daha iyi odaklanmayı sağlamaktadır,

Bu kitap buluşçu düşünme becerisinin gelişmesine katkı sağlayacak şekilde hazırlanmıştır.

Bu kitabı okuyan öğrencilerde ders başında geçirdiği zamanda artış sağlanmakta ve öğrenmeye karşı istekliliği artmaktadır.

Bu kitabı okuyanların ayrıntılara karşı odaklanması gelişir, okul performansı ya da gündelik hayatta başarısı artmaktadır.

Bu kitabı okuyarak olaylara farklı açılardan bakmayı öğrendiği için olayları daha iyi anlayıp yorumlaması gelişmektedir.

Bu kitabı okuyanların el göz koordinasyonu gelişmektedir, el becerisi gerektiren işlerde başarısı artmaktadır.

Bu kitap okunduğunda sabrı geliştirir, meydan okuma duygusunu arttırır.

Bu kitap okunduğunda beynin tüm enerjisinin tek noktaya odaklanması sağlamaktadır.

Bu kitap okunduğunda okuma ve okuduğunu anlamasının yanında analiz etme yeteneği artmaktadır.

Bu kitap okunduğunda okumayı sevmeyenlere okumayı sevdirir.

Bu kitap okunduğunda çocukların temel bilgi ve becerilerin gelişmesine katkı sağlayarak yaratıcı düşünme yeteneği, yüksek ideallere ulaşma isteği artmaktadsır.

Bu kitap okunduğunda okurun esnek düşünebilmesine yardımcı olmaktadır.

Bu kitap okunduğunda olayların akılda tutulması artmaktadır, unutkanlık azalmaktadır.

Bu kitap okunduğunda kısa süreli bellek ve uzun süreli bellek gelişimine katkıda bulunmaktadır.

Bu kitap okunduğunda eğlenerek düşünerek araştırarak öğrenmeyi arttırır.

Bu kitap okunduğunda farklı bakış açıları geliştirerek sorunları çözme becerisini geliştirmektedir.

Bu kitap okunduğunda yüksek tansiyonu düşürür düşük tansiyonu çıkarır yani dengede kalmasına yardımcı olur.

Bu kitap okunduğunda zaman yönetimi öğrenilir.


Psikolojik Açıdan Faydaları

Bu kitap okunduğunda aşırı heyecan kontrol altına alınmaktadır, sabrı artmaktadır,
Bu kitap okunduğunda özgüven artmaktadır,

Bu kitap okunduğunda aile içi iletişimin artmasına katkı sağlamaktadır,

Bu kitap okunduğunda duygu farkındalığı gelişmektedir,

Bu kitap okunduğunda olaylara farklı bakış açılarından bakmayı öğretmektedir

[Canan Ergün Polis Memuresi/ İzmir]

6 yıl, 10 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Kitabın Takdim kısmı

“Mutluluk ve Başarının Sırları” kitabı niçin yazıldı? Her akıllı insan mutluluk ve başarıya kavuşmak isteğindedir. Öyle değil midir? Evet, bazı kimseler, hastalıklardan kurtulup şifaya kavuşmak isterler. Bazı kimseler; mühendis, avukat, öğretmen, polis, subay, sanatçı, pilot, doktor, fabrikatör, belediye başkanı, milletvekili, muhtar, başbakan, cumhurbaşkanı, lider ve benzerlerini olmak isterler. Bazı kimseler de, imana ve manevi cep telefonuna sahip olmayı isterler. Bazıları da define bulmak isteğindedir. Bu kimselerin hedeflerine ulaşmaları mutluluk ve başarı değil midir?

Hiç şüphesiz, insanları suçlamayı hiç sevmediğim gibi prensibim de değildir. Ne var ki, insanlarla iç içe olduğum için bazı kimselerin hayalperest olduklarını gözlemekteyim. Onların hedeflerini yanlış yollarda aramalarına pek çok müteessirim...

İnsanları çok sevdiğim için, onları da uyarıp yol göstermem lazımdır. Fakat bu nasıl olacaktır? Pek değerli kardeşim Yazar ve Öğretim Görevlisi Salih AYTEMUR (Başarılı Yönetimin Sırları, Nesil Yayınları-İstanbul) ile bir sohbet esnasında:

“Ağabey! Bu anlattığın altın prensiplerini insanlarla paylaşıp istifade etseler olmaz mı?” dedi.

“Nasıl paylaşırım?” dediğimde,

“Kitap yazarak,” demişti.

İşte bu eser, bu tavsiye ve müteessir oluşum üzerine kaleme alınmış idi.

Bismillâh ile Cenâb-ı Allah’a hamd, Resul’üne salâvat getirerek tavsiyeye uyup yazmaya başladım; ve işte neticede meyvesini aldım. Değerli okuyucularımın istifade etmeleri için daima duacılarıyım. Çünkü onlar “Mutluluk ve Başarının Sırları” na kavuştukları zaman çok mutlu olacağım.

[Tecrübe Edilmiş Usullerle Mutluluk ve Başarının Sırları-1]

6 yıl, 10 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Kitabın Giriş Kısmı

Mutluluk ve başarıya kavuşmak herkesin isteğidir. Öyle değil midir? Evet, her akıllı insan da mutluluk ve başarıya kavuşmak isteğindedir. Onlardan birisi de benimdir. Bundan otuz iki yıl önce mecburi olarak elimde küçük bir valiz ile aziz İstanbul’dan ayrılarak Kütahya’nın Seyitömer kasabasına gelip yerleşmişimdir. Bütün servetim de o küçük valizdir.

Çok meşakkatler çektim. Bu meşakkatler karşısında yılmadan nasıl katlandığım sorulursa “Mutluluk ve Başarının Sırları”nı tatbik ettiğimi iftiharla dile getiririm. Çok araştırdım, çok okudum. Günde bir kitap okuyordum, şimdi de okumaktayım. Birkaç fakültenin kitaplarını da okudum. Şimdi bu araştırmalarımın neticeleri elinizdedir!

Diğer her iki kitabımda da daha birçok değişik “Mutluluk ve Başarının Sırları” görülecektir. Bu değişiklikleri görüp okumak isterseniz, o kitaplarımı da temin edip kütüphanenize koymanız yeterlidir.

Maksadım, otuz iki yıl içerisinde bulup kaydedebildiğim “Mutluluk ve Başarının Sırları”nı mutluluk ve başarıya kavuşmak isteyen her insanın eline ulaşıncaya kadar daha birçok kitap yazmaktır. Çünkü hayatımın tek gayesi milyonlarca değerli insanın mutluluk ve başarıya kavuşmasına yardımcı olmaktır.

Şimdi “Mutluluk ve Başarının Sırları” kitabını tetkik edip, yönteminin hakiki hayatta nasıl tatbik edileceğini görüp anlayalım.

1. “Mutluluk ve Başarının Sırları” kitabını okuyup anlayalım.

2. Mümkün olduğu kadar “Mutluluk ve Başarının Sırları” kitabını çok okuyup uygulayalım.

Ben bunları uyguladım ve bugüne kadar aldığım netice de şu: Bu küçük kasabada kimi kimsem olmamasına ve kirada oturmama rağmen istikbalimi kazanmaya başladım. Bana herkes hayret ediyordu, bilenlerin malûmuydu.

Hayvan Sağlığı ve Bakımı Kursu, Modern Arıcılık Kursunu bitirip belgesini aldım. İnsan Sorunları ve İlişkileri hakkında yardım aldım. Bilgisayar Operatörlüğü ve Programcılığı Kursunu bitirip belgesini aldım. Güzel konuşma ve yazma sanatını ve de lisans, yüksek lisans tezlerini yazmayı öğrenmek için bir edebiyat profesöründen bir yılı aşkın dersler aldım.

Okumanın yaşı olmadığını göstermek ve küçüklüğümde okutulmamanın için için yüreğimi yakan acısını dindirmek için Açık İlköğretim Okuluna başladım; bitirip tamamladım. Açık Öğretim Lisesi Sosyal Bilimler Bölümüne başladım; bitirip tamamladım. Bu satırlar belki de kitap olup, sizlere “Mutluluk ve Başarının Sırları”nı öğretip kitapçı vitrinlerini süslerken, Kamu Yönetimine başlamış ya da bitirip fakülte mezunu olacağım. ...Şimdi bahçeli bir evim ve her şeyim olduğuna Cenâb-ı Allah’a hadsiz şükürler ediyorum. Ben bütün bunlara ancak “Mutluluk ve Başarının Sırları” tatbik ederek kavuştum. Şu anda doksanı aşkın kitapla buluştum.

Bunlara kavuşmanın yöntemleri ise;

Birincisi: “Mutluluk ve Başarının Sırları” öğrenerek ve anlayarak başarıya kavuşulur.

İkincisi: Mümkün olduğu kadar çok “Mutluluk ve Başarının Sırları”nı uygulayarak başarıya kavuşulur. Siz benden daha çok mutluluk ve başarıya kavuşabilirsiniz.

Çünkü,

1) Hayata benim gibi kimsesiz ve sıfırdan başlama mecburiyetinde değilsiniz.

Ve...

2) Tecrübe edilmiş her “Mutluluk ve Başarının Sırları”nı bulup kaydetmek için hayatınızın otuz iki yılını araştırmaya harcamanıza da ihtiyacınız bulunmamaktadır. Çünkü bunlar size bu kitabımda sunulmaktadır. Şimdi bu kitapta ve diğer eserlerimde aşağıdaki hedeflere kavuşmak için lüzumlu bütün “Mutluluk ve Başarının Sırları” bulunmaktadır.

1. Hedefiniz ne olursa olsun ona ulaşmak için sır,

2. Lider olmak için sır,

3. İstediğimiz her şeyi elde etmek için sır,

4. Kendimizi ve sorun çıkaran insanları yönetmek ve kontrol etmek için sır,

5. Doktor, avukat, mühendis, belediye başkanı, milletvekili vb. olmak için sır,

6. Herhangi bir şahsa özgü meseleyi başarıyla çözümlemek için sır,

7. Fakirlikten kurtulup zengin olmak için sır,

8. Hastalıklardan kurtulup şifaya kavuşmak için sır,

9. Yapılan tenkitlere karşı üzülmeyip onlardan istifade etmek için sır,

10. Kendimizi ve başka insanları tanımak için sır,

11. Define bulmak için sır,

12. Erken kalkmak için sır,

13. Yatakta hemen uyumak için sır

Bunlar kitaplardaki konulardan bazılarıdır...

Bu kitapta, yukarıdaki hedeflerin herhangi birine veya hepsine ya da başka kıymetli bir hedefe kavuşmayı temin edebilmek için lüzumlu bütün “Tecrübe Edilmiş Mutluluk ve Başarının Sırları” vardır. (Bu sırları anlamak için ilk önce Yirmidokuzuncu Bölüm okunmalıdır.)

Şimdi bu sırlar elimizde bulunmaktadır. Başarımız bu sırları ne kadar çok sık kullandığımıza bağlıdır. Bu “Mutluluk ve Başarının Sırları” derhal okuyup tatbike başlamamız lâzımdır.

[Tecrübe Edilmiş Usullerle Mutluluk ve Başarının Sırları-1]

6 yıl, 10 ay     
« geri ileri »