Parfümün Dansı

9 puan

Mükemmel bir kitabı daha bitirmiş bulunmaktayım. 'Parfümün Dansı' için bir çok ifade kullanabilirim; sıradışı, etkileyici, mitolojik, fantastik ve kesinlikle tadı damağımızda kalacak.
Kitap; pancar hakkında kısa bilgiyle başlayıp, kitaptaki karakterlerin bulunduğu zamanlarda o an ki ve önceki yaşantılarını anlatarak devam ediyor. Alobar; Hristiyanlığın yeni yayılmaya başladığı dönemde görkemli şatosunda hayata meydan okuyan, daha sonra bir tel beyaz saç yüzünden öldürülmek üzereyken kaçan ve ölümsüzlük peşine düşen bir Kral. Kudra; kocasının ölümü üzerine onunla yakılacakken kaçan ve Alaborla yolları kesişen koku üstadı bir güzel. Ve de Pan; tarım ve zevk Tanrısı. Ayrıca çok pis kokulu.
Tom Robbins; Alobar, Kudra ve mitolojik Tanrı Pan'ın ölümsüzlük, kişinin maddesel olarak çözülmesi, özü yasemin olan efsanevi parfümün formülünü aramasını; günümüzden koku mucidi bir kaç kişi ile yollarının birleşmesini; esprili anlatımı ve müthiş hayal gücü ile kurgulanmış. Yazar ayrıca sosyolojik, politik, siyasal ve yaşamsal bir çok yerinde tespitte de bulunmuş.
Farklı tarzda, sıradışı ve kendinizi kaptıracağınız ve bir çok türü bünyesinde barındıran enfes bir eser arıyorsanız 'Parfümün Dansı' nı mutlaka okumalısınız.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »