Olasılıksız

7 puan

Olasılığı olmayan yani olasılıksız yoktur diyen bir kitapla karşı karşıyayız. Okuyanı tarafından beğenilmeme olasılığı ol(a)mayan bir kitap.
a) olasılık(kitabı beğendim)*(algılamadan alınan zevk)+olasılık(kitabı beğenmedim)+(hayal kırıklığı)
b) olasılık(kitabı beğendim)*(bilmekten alınan zevk)+olasılık(kitabı beğenmedim)*(tatminsizlik)
Herkesle aynı bilgi birikimine sahip olmadığım için kitabı doğru değerlendirebilme olasılığım (tüm okuyanların sayısına göre oranı)'da 50'dir..
Bir platformdaki kimselerle aynı beğenilere sahip olma olasılığım (olasılık, (herkesin farklı beğenilere sahip olduğu)+olasılık(herkesin aynı beğeni düzeyine sahip olduğu)+(olasılık(çoğunluğun aynı beğeni düzeyine sahip olduğu) ...'de ...'dır

(yüzde 65.32'lik bir olasılık)
kesinlikle okunması gereken süper bir kitap... acayip beğendim...
(yüzde 85.15'lik bir olasılık)
beklediğim kadar kaliteli olmasa da güzel... çok güzel bir kitap, aksiyon filmlerini aratmayan cinsten... ilk başlarda biraz sıkıyor insanı fakat olayı algıladıktan sonra akıp gidiyorsunuz içinde.
(yüzde 23.65'lik bir olasılık)
basit bir polisiye öykünün içine yerleştirilmiş felsefik ve şizofrenik aforizmalar, bilimsel bilgi kırıntıları...
(yüzde 11.22'lik bir olasılık)
çoğunluk bu kadar beğendiğine göre süper bir kitap....

Birinci bölümü iki kez okumak zorunda kaldım. Zira birinci bölümü tam anlayabilmek için yeterli derecede matematik, fizik ve istatistik bilmeniz gerekebilir. Sonrası hızlı bir şekilde ilerliyor. Olayları adeta hissediyorsunuz, karakterleri kendi hayal dünyanızda canlandırıyorsunuz, sanki olayların içinde siz de varmışsınız gibi bizzat yaşıyorsunuz. Adam Fawer bu kitabı yazabilmek için eminim ki matematik, fizik, felsefe, psikoloji gibi pek çok farklı bilimsel dallara fazlasıyla kafa patlatmış ve özümsemiş. Olasılık hesapları ve kuantum fiziği ile ilgili ilginç görüşler ortaya atıyor.
(döngü)
goto -6
(döngü)
....

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »