Obsidiyen (Lux, #1)

8 puan

İlk olarak İngilizce okuyanların, daha sonra hızlı bir şekilde çıkan Türkçesini okuyanların yorumlarından öküz Deamon’u çok merak etmiştim. Biraz geç olsa da sonunda meşhur öküzle tanıştım. Kitap bitince ilk düşüncem ‘aceleye gerek yokmuş’ oldu. Özellikle devamı henüz gelmediği için.
Konusu artık herkesçe bilindiğinden değinmeye gerek yok sanırım. Hele ki şu uzaylı durumlarına. Uzaylı! Cidden mi? Lara Adrian’ın vampilerinde okuduğumda bile sevmediğim bir durumdur bu uzaylılar. Tamam tamam hepsinin hayal ürünü olduğunu biliyorum, vampirlere falan inanmıyorum ama nedense daha kabul edilebilir geliyor.
Kat, yani kedicik’i sevdim. YA karakterlerinin sorununu büyük ölçüde çözmüş. Konuşmayı, cevap vermeyi biliyor. Ne sürpriz değil mi :P
Gelelim Deamon’a. O kadar yazılıp çizilene göre benim için yetmedi. Aman aman bir kahraman değil gözümde. Öküzlük yaptığı doğru ama çokta değil hani. Hem öküzlük yapan gönlünü de alır değil mi? Bu denli ukalaları pek sevmiyorum sanırım.

Çok beklenen bir kitap olduğundan çeviri azıcık aceleye gelmiş gibi geldi. Rahatsız edecek bir bozukluk yoktu ama bazı yerlerde kimin ne söylediğini anlayamadım. İki kişinin konuşması aynı paragrafa falan düşmüş. İşte çok olmasa da bir aksaklık vardı.

Daha önce çıkan kitaplarını okumadığımdan mıdır nedir, anlatım bir parça zorladı. Bazı bölüm sonlarında sahnenin bittiği yerden devam etmemesi hiç sevmediğim bir durum. Mesela konuşuyorlar hop Kat Dee’lerde kalıyor. Arada nasıl karar vermiş iki cümle ile üstün körü anlatılmış. Bunu sevmiyorum maalesef.

Sevdiğim belki de kitapta en çok bayıldığım kısım son iki bölüm yani Deamon’un gözünden anlattığı yerler. Bu türde en sevmediğim şey kızın ağzından anlatmasıdır ve bu açıdan birazcık tatmin ediciydi. Keşke YA kitaplarının hepsinde bu olsa, böylece daha çok sevebilirim.

Sonuç olarak kitabı beğendim. Özellikle YA türü olduğu düşünülürse kesinlikle sıyrılan bir kitap oldu. İlerleyen kitaplarda konu olarak açılacağına inanıyorum. Bilmedikleri durumlarla karşılaşacaklar sanırım. Ee haliyle merak edip devam edilecek bu seriye de. Yazarın diğer serisine de el atacağım sanırım (:

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »