Obsidiyen (Lux, #1)

Profil Resmi
8 puan

http://kitabisevda.blogspot.com/2012/12/obsidiyen-jennifer-l-armentrout.html

Okuyucu testi için linki ziyarte edin :))

Uzun zamandır gerçekten bir kitaba bu kadar büyük bir beklentiyle başlamamıştım, gerek orjinalini okuyan bloglar olsun, gerek DEX'ten paylaşılan bilgiler olsun yaklaşık 1 aydır kitap için meraktan ölüyordum. Eh birde yayınevinin kendisi Deamon'a öküz diye girişince bu merak tavan yapmayı bırakın Nirvanaya kadar ulaştı!

Değdi mi peki? Cheshire kedisi gibi sırıtarak, tatmin olmuş bir şekilde evet diyorum. Size şöyle ifade edeyim; kitabı elime aldım ve bırakamadım, ertesi gün 5 de kalkacağımı bile bile saat 2'ye kadar okudum ve 3 saat uykuyla, bugün, benden daha mutlusu olamazdı.

O bir öküz!
O bir uzaylı!
O gizli bir kahraman!
O bir Adonis!

Kimden mi bahsediyorum? Gönülleri fet eden bir öküzden, Daemon'dan!

O bir Blogger!
O bir kitap kurdu!
O bir vahşi cazibe!
Onun adı Katy :D

Bu iki karakter beni gerçekten çok eğlendirdi. Aralarında geçen her sohbet çok eğlenceli, romantik ve bir şekilde Daemon'un öküzlük yapması ile son buluyordu.

Katy'nin blog bağımlısı olması çok hoş bir ayrıntıydı :D

Obsidiyen beni daha ilk sayfadan içine çeken bir kitap, Florida'dan küçük bir kasabaya taşınmış olan Katy, en yakın marketin yerini sormak için kapı komşusunun zilini çalıyor ve insana dilini yutturacak kadar yakışıklı, yarı çıplak ve bir o kadarda öküz Daemon açıyor kapıyı. Daha ilk karşılaşmada kıvılcımlar kopuyor ama işte Daemon ağzını açtığı an Adonis kılıklı bir canavara dönüşüyor. Ağzından her çıkan söz bir hakaret! Toplanıp dövsek mi, kaçırsak mı?

İşin garip yanı bu öküzün bir o kadar da sevimli bir ikizi var, adı Dee. Kız kardeşi ile Katy hemen arkadaş oluveriyorlar. Ama bu kasabada, ikizlerde garip bir şeyler var.

Bu gariplik Daemon'un Katy'nin hayatını kurtardığı bir gece ortaya çıkıyor. Aslında onlar uzaylılardır. Şok!

Bu Katy için hiçbir şeyi değiştirmiyor tabii. Bir kaç ufak güç gösterisi dışında :D

Kitap bana biraz Alacakanlığı hatırlattı, konu açısından değil, anlatımın ise alakası yok ama büyük şehirden küçük kasabaya taşınan, kendi güzelliğini bilmeyen bir kız; paranormal bir yakışıklıya aşık olur ve onun ailesi ile tanışır. Lise sahneleri, benden, bizden uzak dur sahneleri...

Bunlar dışında tamamiyle farklı, bana kahkaha attırıp umulmadık tepkiler çalan, tutkuyla diğer kitaplarını bekleyeceğim bir kitap.

Kitabı Daemon ile Katy okutuyor bu bir gerçek, aralarındaki çekim muhteşem. Karakterin üzerindeki tehlike geri planda, sonu ise biraz eksik ama boşverin bunu. Daemon! Bende bir uzaylı istiyorum!

Peki bizler bu uzaylı öküzden kendimizede istesek -ki istiyorum-işaretleri nasıl tanırız?

İşte burada devreye Uzaylı Öküz Tanıma Rehberi Giriyor :D

*Nutkunuzu tutturacak kadar yakışıklıysa,
*Yeşil Gözlüyse,
*Üçüz ise ve üçüzlerle geziyorsa,
*Kasları mükemmelse,
*Kapısını çaldığınızda size özürlü muamelesi yapıyorsa,
*Sizi öfkelendirmekten zevk alıyorsa,
*Matematik dersinde sizi kalemle dürtüyorsa,
*Karışık sinyaller veriyorsa,
*Arada sırada ışık topuna dönüşüp, zamanı durdarabiliyorsa,

karşınızda bir uzaylı öküz vardır, dikkat edin ya da üzerine atlayın.

Bu kitabı bir an önce edinip okumalısınız ki birlikte Daemon diye ayılıp bayılalım. Çok sevimli bir öküz, tabii odun ve ayrıca hıyarda.
Sen kızı öpüp sonra nasıl çekip gidersin be adam!

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »