O Gecenin Ardından

10 puan

Faith Devlin meşhur Devlin ailesinin bir üyesidir. Babası bir alkolik, iki abisi hırsızdır. Annesi güzelliği ile erkekleri büyüler ve sürekli bir sevgilisi vardır. Ablası ise annesinin yolunda ilerler. Küçük erkek kardeşi ise Down sendromludur. Kardeşinin bakımı ve evin tüm işi ile ilgilenme görevi ondadır.
Annesinin kasabanın en zengini olan Guy Rouillard ile ilişkisi olduğu için onların evinde kira vermeden yaşarlar. Kendisi de Guy'un oğlu Gray'a aşıktır.
Dokundu diye tişörtünü saklayacak kadar.

Ailesine süprüntü Devlin ailesi denilir. Faith'i de hor görülür, hırsız olduğunu düşünürler. Ailesi gibi değildir fakat soyadının arkasındakini görmezler. Annesinin kızıl saçlarını, yeşil gözlerini, güzelliğini aldığından onun gibi davranacağını düşünürler. Fakat o bir gün kurtulmaya kararlıdır. Hayatı böyle geçerken annesi bir gece eve gelmez ve ertesi gün Gray anneleri ile babasının kaçtığını söyleyip onları evlerinden kovar. Kız kardeşi Monica'da intihara kalkışınca gece polisle gelip onları yataklarından sürükleyip evinden atar. Faith ise utanç ve çaresizlik içinde eşyalarını toplarken Gray'de dahil on dört yaşındaki hali ile bütün erkekleri etkiler. Ailesini mahveden kadının kızının hissettirdikleri yüzünden onu kovarken süprüntü der. Faith ise böyle kovulduğu kasabaya on iki yıl sonra geri döner. O gecenin ardından hayatı tamamen değişmiştir. Kalan ailesi ile yolları ayrılmış, küçük kardeşi ölmüştür. Hem çalışmış hem okumuş üniversitenin son yılında aşık olup evlenmiştir. Kocası ise ölmüş yine yalnız kalmıştır. Turizm şirketinde bir süre çalıştıktan sonra şirket onun olmuştur ve işlerini iyice büyütmüştür. Annesini bulmuş onun Guy ile kaçmadığını annesinin evinde olduğunu öğrenmiştir.
On dört yaşında sokağa atılmıştır. Yaşadığı bu acıya neyin sebep olduğunu bilmek ister. Bu yüzden Guy'a ne olduğunu öğrenmeye kararlıdır. Ayrıca kendisini küçümseyen kasabaya ve Gray'a kendini kanıtlayacak yuvasına da dönmüş olacaktır.

Gray Rouillard babası onları bıraktığında yirmi iki yaşındaydı. Babasının gönderdiği vekaletten sonra işleri yönetmek kendisine kalmıştır. Annesi o günden sonra evden dışarı çıkmamıştır. Annesi ve kardeşi ile ilgilenmek kendisine kalmıştır. Tam her şey düzelmeye başlamış iken Faith ortaya çıkar. Annesi ile kardeşinin onu görüp üzülmesini istemez. Ondan gitmesini ister fakat o orada ev alıp yerleşir. Kötü ve kırıcı konuşur, hayatını zorlaştırmaya başlar. Faith markette alışveriş yapamaz, benzin alamaz hale gelir orada da istenmez.
Gray Faith'i görür görmez yine etkilenir. Fakat o ailesini mahveden kadının kızıdır. Ailesini de üzmeye dayanamaz. Faith'i oradan gönderip birlikte olabilmelerinin yolunu arar fakat bir süre sonra çekime karşı koyamaz hala gelir.
Faith ise yıllarca Gray'i sevmiştir onun kendisi hakkında düşündüklerinden dolayı uzak durmak istese de uzak kalamaz.
Guy'a ne olduğunu öğrenmek için tuttuğu dedektif ortadan kaybolur. Kendisi de çevrede Guy ve diğer ilişkileri ile ilgili sorular sorup araştırmaya başlar. Bu olaylardan sonra da tehdit notları almaya başlar.
Bu karmaşada Gray ile ilişkisi başlar ve bildiklerini anlatır fakat başlarına gelenlerden sonra gerçekler ortaya çıkmaya başlar.

Yıllar sonra o gecenin ardında ki gerçek ortaya çıkar. Katile şaşırmadım fakat Guy'un aslında karısını onun için bırakacağı sevdiği kadının Faith'in annesi olmaması, Monica ve babasının annesine aşık arkadaşı arasında olanlar şaşırttı doğrusu.
Severek okudum. Faith'in yaşadıklarından sonra o duruşu, mücadelesi ikili arasında ki aşk yaşadıkları okunmaya değer. Bayıldım.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »