Kusursuz (Second Opportunities, #2)

10 puan

Julie, küçüken terk edildiği ve kimse kendisini evlat edinmediği için büyüyünce işe yaramaz biri olup, yeterince akıllı ve güzel olmadığı için terk edildiğine ve aynı nedenlerle evlat edinilmediğine inanmıştır. Bu yüzden saçlarını erkek gibi kesip, erkek giysileriyle dolaşmaya, hırsızlık yapmaya başlamıştır. Önemli olmak birilerinin umurunda olmak istemiştir. Mathisonlar tarafından yetimhaneden evlat edinildikten sonra bu sevgi dolu aileyi mutlu etmek için de elinden gelen her şeyi yapmış öğretmen olmuştur. Hayatı yolundadır ünlü oyuncu Zachary Benedic onu rehin alana kadar.

Zack'in kendisinden nefret eden büyükannesi kardeşlerini kovmazken onu evinden kovmuştur. Sırtında ki giysileri dışında bir şey götürmesine izin vermemiştir. Evden çıkıp yürüdüğü sırada onu alan kamyonetin gittiği Los Angeles'a gitmiştir. Kamyonette Empire stüdyosuna ait eşyalar vardır ve oraya gittikten sonra kendisini götüren adamın yardımı ile orada iş bulmuştur. Hayatını kazanabilmek en büyük amacı iken figüran olarak işe başlamıştır. Yakışıklılığı dikkat çekince oyunculuğa başlamıştır. Arka arkaya film teklifleri gelmiştir. Hayatını kazanabileceğini, başarılı olacağını büyükannesine ve yaşadığı yerdekilere göstermek istemiştir. Oscar ödülü kazanmış, üniversiteden diplomasını almıştır. Sinema dünyasında efsane diye anılmaya başlamıştır. Banka hesabında servet sayılacak kadar çok parası vardır. Herkese başarılı olabileceğini kanıtlamıştır. Artık ulaşmak istediği bir amacı kalmayınca başka tatmin yolları aramıştır. Tüm kadınlar peşindedir. Sinema yıldızları nüfusundan dostlarından yararlanabilmek ister. Hayranları tarafından karşılanmadan dışarıya adımını atamaz. Kadınlar ona ulaşabilmek için her şeyi yapar hale gelmiştir. Fakat Zack rastgele ilişkilerden, yapaylıktan iğrenmeye başlamıştır. Buna artık dayanamayacağını anlamıştır. Anlamsız ilişkilerden, partilerden, hırslı yıldız adaylarından bunalmıştır. Yaşadığı hayattan tiksinir. Yaşantısında ki boşluğu doldurmak için başka bir yol daha geçerli bir yaşama nedeni aramaya başlar. Filmlerde oynamak eskisi gibi çekici gelmeyince yönetmenliğe heveslenir. Stüdyosu ona ders vermek asıl işinin oyunculuk olduğunu göstermek için mesleğinde inişe geçmiş bir oyuncu olan Rachel Evans ve bir çocuk oyuncu seçer. Fakat Zack başarı ile üstesinden gelir.

Çok geçmeden aile kurmak istediğini anlamıştır. Hayatında eksik olan budur. Başarısını paylaşacağı, onlar için mücadele edeceği, birlikte gülüp eğleneceği bir eş ve çocuklar ister. Rachel tüm dünyaya başarılı bir oyuncu olduğunu kanıtladığı bir film daha çektikten sonra mesleği bırakıp, evlenmek, çocuk sahibi olmak istediğini söylemiştir. Evlenmişlerdir ama evlendikten sonra mesleğinden vazgeçmeye ve çocuk doğurmaya hazır olmadığını söylemiştir. Şöhrete fazla meraklı karısı Zack'i kandırıp ün ve para için evlenmeye ikna etmiştir. Zack sayesinde Oscar almış aynı şekilde Zack'de hem en iyi oyuncu hem en iyi yönetmen Oscar'ını almıştır. Karısı artık tek bir filmde daha oynayacaktır. Zack'in yönetmen olduğu filmde Rachel oynar üstelik birlikte oynadığı adam ile Zack'i aldatmıştır. Zack karısının kendisini aldattığını öğrenir, boşanıp sevgilisi ile evlenecek varlığının yarısını da alacaktır. Öfkeden deliye dönen Zack son iki sahnesi kaldığından katlanır son sahne de kuru sıkı olması gereken silah gerçekten patlayıp Rachel ölünce de hayatı alt üst olur. Bunun sorumlusunun Zack olduğunu söylerler yaşananlardan sonra Zack'in Rachel'e elindekilerinin yarısını vereceğine onu öldüreceğini söylediğini, sette bir takım değişiklikler yaptığını herkes bilir. Tüm işaretler kendisini gösterince Zack kırk beş yıl ceza alır.

Arkadaşının yardımı ile hapishaneden kaçmayı başaran Zack Julie'yi rehin alır ve olaylar başlar. Colorado tepelerine giderler orada kaldıkları sürede ikili yakınlaşır, ilişkileri başlar. Gelecekleri olmadığını bildiğinden Zack Julie'i gönderir. Zack kaçarken Julie Zack'in hayatını yoluna koymak için uğraşmaya başlar. Bu süreçte bir çok olay olur ve kitap nasıl bitti anlaşılmaz.

Kitapta hem güldüm, hem üzüldüm sevinerek kitabı kapattım. Ayrca Matt Meredith çiftini görmek çok çok güzeldi, onlarında baya eğlenceli bölümleri vardı. Judith yine döktürmüş çok güzeldi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »