Kurtlarla Koşan Kadınlar

9 puan

20 yılı aşkın bir sürede kadın ve masal üzerine yapılmış araştırmanın sonucu yazılmış bir kitabı okumak gerekten etkileyiciydi.
Yazım dili her ne kadar zaman zaman okumamı zorlaştırsa da. Özellikle masal ve mitlerin anlatıldığı bölümler gerçekten de iyi ki okumuşum dedirtecek türdendi.
Kadınlar üzerine yazılmış, doğaları ve oluşları gereği davranış ve hissetme biçimlerini açıklayan, bakış açınızı ister istemez değiştirmenizi sağlayan bir kitap. Sanki bir merdivenden kadınların dünyasına iniyormuş gibi hissetmeme neden oldu. Sanki her sayfa bir dolabı, bir çekmeceyi, kadın dünyasına dair gizli bir kapıyı açıyormuşum gibiydi. Sayfalar arasında gezinirken kendi iç dünyamı yeniden ele almama, sorgulamama neden oldu.
Kitabı öyle uzanarak, okuyamadım. Masa da ya koltukta oturur pozisyonda,elimde kalemim ve not defterimle, altını çize çize, not ala ala okudum. Unutmak, geçip gitmek istemedim.
Kitabı normal okuma hızımın altında bir hızla okudum. Okudukça kelimeler ve anlamları değersizleşsin istemedim.
Bence her kadının okuması ve karşılaştığı her kadına okutması gereken bir kitap. Hatta kadınların bir araya gelerek okumaları ve üzerine düşünüp, tartışmaları gerekir.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »