Kış Nefesi

7 puan

Beatrice Cuningham Güz Fırtınası kitabının erkek karakteri Alexander'in üvey kız kardeşidir.
Erkeklerden nefret ederek büyümüştür. Erkekleri düşman olarak görür fakat onlar olmadan da hayatta kalamayacaklarını bilir. Geçinmeleri için onlara ihtiyaçları vardır. Bu düşünceleri annesi kafasına işlemiştir. Evlerine giren erkeklerin bakışları, dokunuşları da nefret etmesini sağlamıştır.
On dört yaşında iken abisinin arkadaşı Carter Maximilian evlerine gelmiştir. Düzenli olan ziyaretleri sayesinde kendisini farklı hissetmiş on beşinci doğum gününde de ona aşık olduğunu anlamıştır. Annesinin evlenmek isteyip de düştüğü bataklığa düşmeye niyeti olmadığından güzel bir hayatın hayalini kurup kendisini kandırmamaya kararlıdır. Bu yüzden evlenmek değil de bir erkeğin sevgilisi olmayı ister. Carter'e açıldığında da reddedilir.

Abisi Abertillery Dükü onu yanına alıp eğitimi için eşi Jane'nin annesini tutmuştur. Önce bunlara karşı koysa da daha sonra onlara alışmıştır. İnsanları uzak tutmak için geliştirdiği kibri, başkalarına gösterdiğinden farklı düşünceleri, hisleri vardır.
On sekiz yaşında iken abisinin arkadaşı ve yanında çalışan Carter'e gitmeden önce tekrar açılır ama yine reddedilir.
İki sene sonra Carter zengin ve yanında getirdiği sevgilisinin eski sevgilisinin evini kumarda kazanmış olarak döner.

Artık Beatrice'nin bir talibi vardır. Carter önce onun Beatrice'e uygun olup olmadığını görmeye karar verir. Daha sonra onun kendisinin olduğuna karar verir. Beatrice ile yakınlaşınca da evlenme teklif eder. Önce reddedilse de sonra evlenirler.

Kitapta ki tek olay ise bundan ibaret. Bir de Beatrice'nin annesinin hayatını telafi etmek için açtığı sığınma evi, oradakiler ve onları çalıştıranlar, ikilinin uğraşması gerekenler. Olaysız, sıkıcı ve dengesiz karakterlerin olduğu bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »