İz

7 puan

Bir arkadasimin hediyesiydi ve yilin okudugum ilk kitabi olsun istedim. Tanidigim bir yazar degildi acikcasi ve bende cok kalici bir etki birakti diyemem.

Öncelikle, yazarin dili temiz, cümleleri sade ve anlasilir.

Karakterlerden rahatsiz oldum. Verda karakteri, celiskili ve tutarsizdi. Babasini o kadar cok sevmesine karsin, o kadar uzak durmasina ve hiddetlenmesine anlam veremedim. Ayrica, esine hakli bir tavir almis ve bosanma asamasina gelmisken, onunla tatile cikmasina, hadi ciktin diyelim, sonrasinda, ugradigin hakaretten ötürü, bir konusma/ tartisma yapmaksizin, barismasina anlam veremedim.

Avukat babada ayni Verda gibiydi. Etik yoksunu...-Oysa, yazar hicte öyle bir karakter yaratmaya calismamis-Evliyken, baska bir iliski yasamasi...O iliskisine sahip cikamamasi...Sonrasinda, is arkadasiyla evlenmesi...O is arkadasinin, esinin can yoldasi olmasi...

Ayagi yere saglam basmayan, kafasi karisik insanlarin hikayeside diyebiliriz. Ama mükemmelliyetcilerde ayni zamanda. Dogrulari parsalleyen karakterlerden hazzetmedigim icin, sevemedim sanirim karakterleri.

Ve sonuda cok parlak bitmedi. Ama genel bir bütün olarak kitap etkiledi yer yer. Bazi dialoglara kayitsiz kalamadim. Benimde babamla asilmasi imkansiz ucurumlar var cünkü aramda.


Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »