Işığı Ararken

Profil Resmi
10 puan

Öncelikle “Işığı Ararken” için genel olarak bir şey söylemek gerekirse o da The Guardian’ın dediği gibi “Elinizden bırakamayacağınız sürükleyici bir kitap.”

Kitap, ana karakter Catherine’nin Lee ile tanışıp aralarındaki ilişki ilerledikçe onunla yaşadıkları yüzünden hayatının tamamen değişmesi, korku ve takıntılarla dolu bir hayata sürüklenmesini konu ediniyor.

Yazar konuyu işlerken aynı anda; bir yandan Catherine’nin geçmiş günlerine gidip o zamanda yaşanan olayları anlatırken bir yandan da karakterin şimdiki zamanda yaşadıklarını anlatıyor. İşlenen bu kurgu kitabın olay örgüsünün ilginç ve başarılı bir şekilde ilerlemesini sağlıyor. Catherine geçmişte Lee’yi yaşarken süregelen hayatında kapılarını Stuart’a açıyor. Yaşadığı travma yüzünden takıntılarıyla boğuşurken Stuart ona yardım elini uzatarak onu geçmişinin karanlık dünyasından çıkarmaya çalışıyor.

Kitabın sonlarına doğru ilerledikçe sadece Catherine’nin Lee yüzünden başı belada değildir ve bu durumda işlerin daha gerilimli bir hale gelmesini sağlıyor. Ve sonunda Catherine’nin korktuğu başına geliyor ve Lee ile tekrar karşı karşıya geliyor ve kitabın sonu hiç beklemediğimiz bir biçimde sona eriyor.

---Lee’nin Catherine için sürprizleri henüz bitmiş sayılmaz…

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »