Işığı Ararken

10 puan

http://kitapasigi.blogspot.com/2013/02/konusan-kitaplar-ile-blog-turu-isg.html#more

Catherine'in hayatı dört yıl önce yaşadığı korkunç bir ilişki yüzünden cehenneme dönmüştür. Psikolojisi bozulan Catherine sürekli birilerinin takip ettiğini düşünüyor ve sürekli endişe halinde yaşıyor. Tabi böyle yaşaması içinde kesinlikle haklı sebepleri var. Bir gün yukarı kata bir psikologun taşınmasıyla Catherine'in hayatı olumlu yönde değişmeye başlar. Artık dört yıl önce yaşadığı ilişkiden önceki haline dönüp korkularından kurtulabilme imkanı vardır. Ta ki bütün bu korkuların oluşmasına sebep olan kişi serbest kalana kadar...


Daha ilk başından beni kendine sardı. Yazar Catherine'in psikolojik halini çok iyi yansıtmış. Dışarıdan garip görünebilecek o davranışların nedeninin okudukça çok iyi anlıyorsunuz. Hatta anlamakla kalmayıp bende çok gerildim. Bir ara romanı elimden bırakıp kapıyı kontrol ettim. Sonra dönüp okumaya devam ettim.

Okurken Catherine'e acımamak elde değil. Zaten ailesini kaybetmiş. Geriye sadece arkadaşları(!) kalıyor. Arkadaşlarının hepsi seçmece manyaktı zaten. Onlar da destek olmak yerine köstek oluyorlar. Hele bir Syvia vardı ki ! O Syvia'yı elime verseler saçını başını yolardım. Daha önce sevmediğim -hatta nefret ettiğim- karakterler oldu ama hiçbiri bu kadar sinirimi bozmamıştı.

Kitabın daha ilk başından heyecanlı ilerlediğini söylemiştim. Temposu hiç azalmadan devam etti. Ve BOM! harika bir sonla bitti.Hele o son satırları okurken bir tuhaf oldum. Bitirdikten sonra bile aklımı kurcalamaya devam etti. Oturup devam etseydi nasıl ilerlerdi diye düşündüm. Psikolojik gerilimi sevmeyenlere bile psikolojik gerilimi sevdirebilecek derecede kaliteli. Tam senaryolaştırılacak bir kitap .Keşke filmi çekilse de birde beyaz perdede kitabı okurken yaşadığım heyecanı beyaz perdede yaşasam.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »