İçinde Aşk Saklı (Westmoreland, #2)

10 puan

Whitney Stone küçükken annesini kaybetmiştir. Babası ile yaşar ama ilişkileri iyi değildir. Hayatı hep kendini sevdirmeye çalışmak ile geçmiştir. Yunanca, Latince, Fransızca, İtalyanca birazda Almanca bilir. Babasını yabancı dil ve tarih konularında ders almak için ikna etmiştir. Kendisini derslerine verip erkek evlat niteliklerine sahip olursa babasının sevgisini kazanacağına inanmıştır. Kadınsı becerileri yoktur, Dikiş dikme, müzik, şarkı söyleme konularında yeteneksizdir ve nefret eder. Yaramazlıkları ile ünlü, dikkat çekmeye çalışan, inatçı biridir. Davranışları rezalettir. Bu yüzden babasını hep hayal kırıklığına uğratmıştır. Paul ise onun çocukluk aşkıdır. Tek istediği Paul ile evlenebilmektir. Dikkatini çekebilmek için elinden gelen her şeyi yapmış, hep takip etmiştir. Cesaretlendirilirse kendisini sevdiğinin farkında olmayan Paul'un evlenme teklif edeceğini düşünür. Onu etkilemek için pantolonla atın sırtında ayakta bile durur. Whitney'in bu umursamaz tavırlarına daha fazla dayanamayan babası teyzesinin yanına Fransa'ya gönderir, eğitimini tamamlamadan gelmesini istemez. Whitney ise farklı biri olarak dönüp Paul'dan evlenme teklifi alabileceği hayali ile orada hevesle çalışmıştır.

Whitney üç sene kaldıktan sonra büyüleyici güzel ve eşsiz olarak nam salmaya başlamıştır. Sayısız evlilik teklifi almış, talipleri niyetlerini belli eder etmez onları caydırmıştır. Hayatı böyle giderken babası çağrınca bambaşka bir Whitney olarak evine döner. Paul'den vazgeçmemiş hala onunla evlenmeye kararlıdır.

Bir de Whitney ile evlenmeye kararlı olan Clayton var.
Fransa'da bir maskeli baloda Whitney Clayton'la tanışmıştır. Kim olduğunu bilmeden aralarında geçen atışmalardan sonra ondan aslında etkilense de nefret ettiğine karar verir.

Clayton ise kendisini istemeyen Whitney'den fazlasıyla etkilenir. Fransa'da Whitney'i gördüğünde onu izlemiş, taliplerini geri çevirişini gülerek seyretmiştir. İlk karşılaşmalarında Whitney ona fazla genç görünmüş, ikinci karşılaşmalarında etrafının ilgisini çekmek için yarışan talipleriyle dolu olduğunu görmüştür. Gönlünü çalabilmek için kur yapması gerektiğini anlamıştır. Aşk hayatı boyunca bir kadına kur yapmaya mecbur kaldığı hiç olmamıştır. Artık sabrı kalmamıştır. Whitney'i ister ve bu sebep kendisi için yeterlidir. Ayrıca onun gönlünü çalabileceği konusunda da endişesi yoktur. Bu yüzden harekete geçer ve evlenmek için babası ile anlaşır. Babasının bozulan mali durumu da bunu kolaylaştırmıştır. Gerçi mali durumu iyi olsa da babası hayır demez çünkü o Cloymore Dükü.

Whitney bir süre Clayton'un gerçek kimliğini öğrenmez. Clayton kur yapıp Whitney'i evlenmeye ikna etmeye kararlıdır. Clayton Whitney'in peşinde iken Whitney Paul'un. Whitney uzun süre Paul diye gezdi durdu fakat aşkından öldüğünü söylediği zamanlar Clayton ile yakınlaşmasına engel olmaz. Üstelik baya da etkilenir bu anlarda. Neyse ki sonra Paul'un gerçek yüzünü görür ve o aşk sandığı olay hemen biter.

Bundan sonra Whitney ve Clayton aşkı başlar. Clayton kovalarken öyle sabırlıydı ki dinlemeden üst üste yaptığı hatalar şaşırttı. Bunlar için ona kızamıyorum. Clayton kadar aşık, kıskanç bir erkek daha görmedim onun bu hallerine bayılıyorum.
Whitney ise evlendikten sonra resmen bambaşka bir insan oluyor aşk bir insanı bu kadar mı değiştirir. Kitap kaçan kovalanır olayını en güzel anlatan kitap ikili sırayla birbirini kovaladı.

En sevdiğim kitap. Bu kitap sayesinde okumaya başladım, bir kitap ancak bu kadar güzel olabilir ve bir adam ancak bu kadar sevilir. Uzun bir kitap ama tek bir sayfasında sıkılmadım. İkiliye bayıldım kesinlikle okunması gereken bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »