İçinde Aşk Saklı (Westmoreland, #2)

4 puan

Öncelikle bu kitap tam bir sinir bozuculuk abidesi.Hem karakterler bakımından hem de olaylar bakımından.Ciddi ciddi yarım bırakmayı düşündüm.Ama tabi tabularımı yıkamadım daha.Dedim devam başladın bir kere.
Ben aralarındaki sevginin gerçek olduğuna inanmıyorum.Bir yanlış anlamada insan canından çok sevdiği birinden birden nefret etmeye başlayıp onunla konuşmaya ona bakmaya dahi tahammül edemeyebilir mi? Ve en önemlisi canını yakmaya çalışabilir mi? Hadi bunları da geçtim, o kişiye kendini savunma hakkı vermeden bir sonuca varıp onun oyuncu ve düzenbaz biri olduğunu söyleyebilmesine ne demeli? İşte bunlar iki karakterimizin başına da geldi.Aynı saçmalıkları ikisi de yaptı.Evlendikleri halde birbirlerine güvensizlikleri devam etti.İki insan birbirine güvenemezken nasıl evlenebilir?Evlenecekleri gün gelinin onu terk edip kaçacağını bir damat nasıl düşünebilir?Ve gelin bunu nasıl düşündürebilir müstakbel kocasına? Ben söyleyeyim:güvensizlik.İşte bu yüzden belki hikaye mutlu sonla bitmiş olabilir ama yaşamış ve hayatlarına devam ediyor olsalardı şu an , kesinlikle ilerleyen zamanlarda bu ikili boşanırdı ardından tekrar evlenirdi ve bu sürüp giderdi.Anlamış olduğunuz gibi hiçbir şekilde sevemedim bu kitabı.Konu uzatmaya çalışılmış ve uzatılırken de konu bulunmamış bunun yüzünden karakterler bir küstürülüp bir barıştırılmış.😤
Konuyu anlatayım size.Şimdiiii,bir genç kızımız var ama bildiğiniz erkek çocuğu gibi hareketlerde bulunuyor.Ki keşke böyle cesur ve gözü pek kalsaymış Whitney.Her neyse,canına tak eden babası da kızını teyzesi ve eniştesinin yanına yolluyor.Fransa'ya.Kızımız burada çok kültürlü oluyor,güzelleşiyor ve serpiliyor.Birçok davete katılıyor ve etrafı kendisine aşık olan adamlarla dolup taşıyor.Ve bir adam var ki kendisini hiç göstermiyor ama kızımızın arkasından babasıyla anlaşıp para karşılığı Whitney üzerine anlaşma yapıyorlar.Anlaşma şudur:O adamla Whitney evlenecektir.O adam dediğim de bir dük:Claymore Dükü.Çapkın ve adını aşıklarıyla çıkarmış bir dük.Tabi asi kızımız bu olayı sever mi? İşte bundan sonra o çekişmeli sahneler başlıyor.
Galiba bir tek ben bu duyguları hissettim.Genelde çok sevilmiş bir kitap.Ama benim asi tarafım bu kitabı cidden sevmedi.Ne zaman "oh be yoluna girdi her şey!" desem bir olaylar,bir olaylar...Ne okuyorsun diye soranlara bildiğiniz feryat ettim zira 2 haftamı aldı bu kitabı okumak.Tatile de gittiğim için süründü bildiğiniz.Tavsiye edeceğimi sanmıyorum.
Karakterler kendileriyle çeliştiler,yapmayacağım dedikleri şeyleri yaptılar ve bende kayıtsız kalamadım.Clayton'ın yakışıklığı bile kurtaramadı kitabı.Sevmedim ve bir daha da okuyacağımı sanmıyorum.Şu adı çıkmış Türk dizilerinden beterdi bence.😧

8 yıl, 7 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 7 arası yorum gösteriliyor, toplam 7 yorum.
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

Kızlar bitirene kadar illallah ettim yani.Uzatılmak için yapılmış saçma sapan olaylardan ibaret.Çok seveni olunca dedim belki severim.İlk kitabı sevmemiştim ama herkes ikinci kitabı çok sevmiş ve tavsiye ettiler.Ben sevmedim.Bir ben sevmedim sanıyordum siz diyene kadar :) O Yüreğin Kraliçesi ünvanını bazı yazarlar daha çok hak ediyorlardır bundan da eminim :)

8 yıl, 7 ay     
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

Bu yorumunuzu okuyunca hatırladım ne kadar zorla bitirdiğimi ve ne kadar içim kararmıştı. Şu an benim de tek hatırladığım sinir bozucu olduğu.

8 yıl, 7 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Size katılmamak elde değil. Geçen sene bu yazarın(!) 4 kitabını okudum. Sadece Kusursuz isimli romanı güzeldi, onun dışındakiler tamamiyle berbat. Bu kitabını okumadım ama çok berbat bir şey olduğuna eminim. Bana sorarsanız bu ablamız Yüreğin Kraliçesi unvanını hiç hak etmiyor. Yazar hakkında tek olumlu düşüncem historical tarzın onun sayesinde gelişmesidir.

8 yıl, 7 ay     
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

Hele Sonsuza Kadar adlı kitabı tam facia 😵 Karakterlerin hepsi ruh hastasıydı

8 yıl, 7 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Bazen olabiliyor öyle durumlar. Örneğin ben Asude'yi severdim ama Pabucumun Ajanı denen pabucumun kitabını çıkardı, benim için bitti yazar. Deniz tam ergen, Tuna da hadsiz, kasıntı, aşırı sinirli (ki yazar tam tersini söyleyip duruyor sıklıkla) bir karakter. Gelişen olaylar aşırı saçma.
Benim okuduğum romantik kitaplarda romantizm kadar gerçekçilik de ön planda olmalıdır. Ben bunu Judith'te hiç görmedim.

8 yıl, 7 ay     
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

Bende bu listelerde en iyi aşk romanı falan diye geçtiği için başlamıştım. Demek hepimiz tuzağa düşmüşüz. :) Sonsuza Kadar benim de okuduklarımın arasında. Onu da sevmemişim. Belki tarz meselesi ben biraz espri arıyorum bu tarz kitaplarda.

8 yıl, 7 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Katılıyprum ikinizede :)

8 yıl, 7 ay     
« geri ileri »