Hayalimdeki Ten

6 puan

Sonunda bitirebildim. Yayın evine bu serinin aralıklarını bu kadar uzun tuttuğu için çok kızgınım.
Seri çok güzel bir seri ama olaylar o kadar karmaşık gibi özellikle serinin 4.kitabı Hayalimdeki Ten'i okurken olayların içine bir türlü giremedim.
Kitabın o güzel İrlanda Mistizmi havası serinin başlarında çok güzel idi.Yinede çok güzel bir seri ama bu serinin arka arkaya okunması gerekiyor bence.Vaktim olduğunda bu seriyi yeni baştan okuyacağım.
Serinin son kitabının kurgulamasını değişik buldum sanırım bir 50-70 sayfa kitaba ısınmaya çalıştım.Fakat hikaye bende yarım kalmışlık hissi uyandırdı. Sanki tam bitmedi hikaye..Beşinci kitap gelebilir diye düşünüyorum.



Lanetli Fennore Kitabının yaratıcısı ve Karanlık Druidi Aedan ile Meaghan Ballagh'ın hikayesi idi. Fennore Kitabının içindeki süre gelen bin yıllık tutsaklıktan kurtulan Aedan'ın savaşı yine içine tutsak olmamak idi Meaghan ise kendi zamanına dönme derdinde idi. Büyük annesi hakkında ki bir takım gerçekleri öğrenirken bu çıkmazdan kurtulmaya çalışıyordu.
Daha önceki hikayelerden de tanıdığımız Jamie,Kyle,Eammon vardı hikayede ki onlarda kitapda tutsak onlarda kurtulmuşlardı. Fakat kitabın kontrolü içinde hapis olan Cathan'ın kontrolüne geçmiş Aedan'ın gücü kalmamıştı. Binlerce yıl önce sevdiği kadın için yarattığı bu kitabın içine yine sevdiği kadın yüzünden hapis olması ve Meaghan'ın onu bu kitapdan kurtarması derken Meaghan'ın bu seride geçen diğer kadınlar gibi sıra dışı gücü vardı.
Bu da kalplerden geçenleri okumak,hissetmek idi. Aedan'ın çok kötü olduğuna herkes inanırken o Aedan'ın yüreğinin güzel olduğuna kötü olmadığına inanıyordu. Aedan tamamen özgür olmayı ve insan olabilmeyi isterken hiç ummadığı anda ona Meaghan ile gelen ikinci şansı değerlendirebilecek miydi?.
Kurgusu güzel olan bir kitap idi.Ama serinin ilk iki kitabı çok daha güzeldi. Bence bu seri üçüncü kitapda bitmeli idi.
Birde seri başından sonuna kadar maalesef olabilecek en kötü kapaklar kullanıldı.Orjinal kapakların kullnımaması bir yana bu kadar zevksiz seçimler nasıl yapıldı anlayabilmiş değilim. En kötü kapak en son kapak idi. fantastik İrlanda Mistizmi ile bezeli bir seri çıkarıyorsunuz bu kadar kötü kapakları nasıl yakıştırıyorsunuz anlayabilmiş değilim.Allahtan çeviriler kötü değildi hatasız değildi tabii..Çevirmen farkındalık kelimesini çok seviyordu sanırım bol bol kullandı tüm seri boyunca.
Yinede eğer İrlanda Mistizmi,Aşk,macera kitaplarından hoşlanıyorsanız bu seriyi tavsiye ederim...


Mists of Ireland (irlanda Mistizmi Serisi)
1. Haunting Beauty (2009) Hayalimdeki Aşk
2. Haunting Warrior (2010) Hayalimdeki Yürek ve Rüyalarım
3. Haunting Desire (2011) Hayalimdeki Arzu ve İhtiraslar
4. Haunting Embrace (2011) Hayalimdeki Ten



http://hulyami.blogspot.com.tr/2014/02/hayalimdeki-ten-erin-quinn.html

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »