Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (Harry Potter, #5)

10 puan

Harry potter sadece bir büyücülük dünyası kitabı değildir aynı zamanda çok ciddi sistem eleştirileri olan bir seridir. Basının yanlı olduğunda ne denli tehlikeli olabileceği ve gerçekleri çarpıtmada ne kadar başarılı olabileceği, ırkıçılığın insanlık tarihinde her zaman heryerde (büyücülük dünyasında bile) olduğu ve bunun tehlikeleri, kast sistemine karşı belirgin bir karşıt duruş, siyasetin tehlikeli basamaklarının erdemli kişilerin bile çekineceği yerler olduğu, koltuk sevdasının ne kadar tehlikeli bir şey olduğu, otoritenin kendini haklı göstermek için gerekirse masum insanları bile karalayabileceği hatta hapse atabileceği hatta lince davetiye çıkaracağı gibi vurgulanan bir çok konu var.
Ha biz büyücülük dünyasına bayılıyoruz orası ayrı:) ama boşbeleş harry potter okumayanların gördüğü gibi sırf sürükleyici olduğu için okunan bir seri değildir vesselam.
Jk rowling bir deha. Bu hayal gücüne hayranım. Her kitapta işlediği ayrıntılar, verdiği mesajlar, kurguladığı dünya muhteşem. Kaç yaşında olursanız olun okunacak bir seri. Ben kocaman kız oldum hala tekrar tekrar okuyorum:) okuyun okutturun potterheadlik kazanacak😂

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »