Gülün Adı

3 puan

zaman kaybı.

9 yıl, 7 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 1 arası yorum gösteriliyor, toplam 1 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Siz kitaptaki Manastır ve Hristiyan tarikatlar anlatılıyor gibi ama aslında Gülün Adı Kitabının içinde Hristiyan tarikatların çatışması ve Hristiyanlığın zavallılığı anlatılıyor, Kitap aslında İslam Bilim adamlarını övüyor ve onların yazdıkları kitapları listesini veriyor. Bir çok icad İslamiyetin Altın Devrinde yapılan çalışmaların Avrupalılarca ilerletilmesi sayesinde olmuştur.

Kitabın ana konusu Aristo'nun Poetika adlı eseridir. Bu eser Antik Yunan'da tiyatronun ana konusu olan Trajedi ve Komedinin özelliklerinin ne olması gerektiğinianlatır. Poetika'da gülmenin iyi bir şey olduğunu söylemesine dayamayan rahipler o kitabı ŞEYTAN İŞİ diye 14. yüzyılda yakarken, onlardan 400 yıl önce, 10. yüzyılda İslam'ın Altın devrinde yaşamış olan filozof, bilim adamı, gökbilimci, mantıkçı ve müzisyen olan Abū Nasr Muhammad al-Farab bizim bildiğimiz adıyla Farabi, Aristo'nun temel eserlerinin birçoğunu Latince'den Arapça'ya çevirmiş, bu eserlerin daha iyi anlaşılabilmesini sağlayan notlar yazmıştır. Bu çalışmasıyla İslam dünyasında antik felsefenin tanınmasını sağladığı gibi, Farabi'nin çalışmaları İbn Rüşd ve İbn-i Haldun Aristo hakkındaki çalışmaları devam ettirdiler. Daha sonra Avrupa'da Rönesans başladığında Avrupalı bilim adamları Aristo'nun eserlerini Latince'ye geri çevirmiştir.

Bu gün dünya Aristo'yu biliyorsa Hz. Muhammed (S.A.V)'in "İlim Çin'de de olsa gidip alınız!" Hadis-i Şerifini benimseyen Müslüman Bilim Adamları sayesinde olmuştur. Yoksa Engiziyonun Kara Papazları olan Benediktenler sayesinde değil. Şimdiki Dindar Müslümanlar ise Aristo'nun yazdıklarına GAVUR İŞİ diyorlar. İslamiyet ne kadar ilerlemiş, 14. yüzyıl Hristiyan'ın ŞEYTAN İŞİ 21. yüzyıl Müslüman'ının GAVUR İŞİ olmuş.
:(((((((((((((((( Niye Avrupa ileriye İslamiyet geriye gitmiş anlıyoruz böylece. Her şeyi araştırıp inceleyen İslam Bilimi o günah bu günah diyen Katolik Papazları yerine aynı kafadaki Müslüman Din Adamlarını eline düşmüş.

9 yıl, 4 ay     
« geri ileri »