Güllerin Fısıltısı

10 puan

Yazarın okuduğum ilk kitabı.
MacDonnell ve Cameron Klanları düşman iki klandır. O kadar uzun zamandır düşmanlardı ki artık sebebini hatırlayan bile kalmamıştır. Birbirinden çok farklı iki klanlardır. MacDonell'lar vahşi kurtlar gibi dağlarda dolaşır bir viranede yaşarlar. Cameron'lar ise çiftlik hayvanlarıyla dolu, bakımlı tarlalarla çevrili geniş bir vadiyi idare edip bir malikanede otururlar. Düşmanlığı bitirmek umuduyla MacDonnell Klanı’nın varisi Morgan MacDonell belli bir yaşa kadar her yazı Cameron'lar ile geçirmiştir.
Morgon annesi olmadığı için Cameron klanına gittiğinde anne eksikliğini, sevgi eksikliğini hisseder ne kadar özense de bunu hiç belli etmez. Herkesin çok sevdiği Cameron’un prensesi Sabrina Cameron’u ise sevmediğini iddia eder, herkese olduğundan daha katıdır ona karşı.
Yıllar sonra yine Cameron'lara gittiğinde babası MacDonell Klan reisi öldürülünce hayatı tamamen değişir.
Cameron Klan reisi Morgan'ın tam bir dağlı olduğunu öcünü alana kadar huzur bulamayacağını, intikamını alacağını bilir. Bu yüzden suç üzerine kalınca hatasını düzeltmek, barışı korumak, hem çocuklarının hem de klanının geleceğini güvenceye almak, iyi niyetinden Morgan'ın şüphe etmemesi için kızı Sabrina'ı Morgan ile evlendirir.

Sabrina hayatı boyunca hep el üstünde tutulmuş, lüks içinde yaşamıştır. Kocasının bakımsız kalesi, eğitimsiz halleri önce onu zorlasa da zamanla her şeyin üstesinden gelirler. Küçükken birbirlerini sevmediklerini nefret ettiklerini söyleseler de aslında bunun gerçek olmadığını o zamanlar bile duygularının olduğunu anlarlar.
Tam her şey yolunda iken acı olaylar yaşamak zorunda kalan ikili büyük bir sınavdan geçer. Aşkları her şeyin üstesinden gelebilecek midir?

Kitap duygu yüklü bir kitap bazı yerlerde üzülmemek elde değil. Önce güzel giderken bir ara sıkıcı olsa da neyse ki sonra düzeldi. Sabrina sakat kaldıktan sonra fazla uzamıştı ama ona rağmen güzeldi. Nefretin aşka dönüştüğü bu hikaye okunmaya değer.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »