Gizli Anların Yolcusu

1 puan

Okumayın. Okutturmayın.

Bildiğiniz homofobiktir bu kitap !

Bir yazar olarak, bir sanatçı olarak, kişinin, toplumu bilgilendirme, geliştirme ve ilerlemeye sevketme yükümlülüğü vardır. Hele bizimki gibi bir ülkede...

Bizim ünlü yazarlarımızdan biri ise, iki gram araştırma yapmadan, günümüzde bile onbinlerce insanın tahmin bile edilemez ruhsal acılar çekerek büyümesine, intihar etmesine, darp edilmesine, dışlanmasına, hatta ve hatta idam edilmesine neden olan bir konuyu bu kadar hafife alıp, yanlış inanışları güçlendiren, eşcinsel insanları karikatürize eden böyle bir kitap yazıyor.

Bir gram araştırma yapmaz mı insan bir kitap yazarken, hele bilmediği, bilemeyeceği bir konuda ? Güya eşcinsel dostları varmış, onlara sormuş, onlarla konuşmuş. Şimdi ne düşünüyorlar merak ediyorum ?

Tecavüze uğrayıp, 'eşcinsel olmaktan' başka 'çaresi' kalmayan bir karakter düşünün. Bildiğiniz 'Bu yolun yolcusu oldum.' diyor karakter, sanki 'kötü yola' düşmüş gibi.

Pazarlama stratejisi olarak "Eşcinselliği işledi."diye bangır bangır reklamı yapılan, Kendisinin "Eşcinsel bir kitap yazmak istedim."diye tanımladığı şey.

Daha da güzeli var... Mesela, yazarın röportajlarda takındığı umursamaz, rahat tavır... Karakterler veya hikaye hakkındaki sorulara verdiği "Bilmem.."ana temalı cevaplar... Çünkü ne hikaye onun, ne de karakterler, nereden bilsin değil mi?

Ağlasak mı, gülsek mi bilemedik ?! Bu kitabından sonra yazdığı tek kelimeye gram saygımın kalmadığı yazar.

El insaf be!

Bu kitabı okuyacağınıza aşağıda yazılı üç şeyi okuyun, anlayın, daha hayırlıdır. En azından vicdan ve sağduyu sahibi bir insanın bildiği şeyleri bilirsiniz.

1-Eşcinsel olunmaz! Doğulur. Bazıları biseksüeldir, bazıları heteroseksüel, bazıları homoseksüel, bazıları demiseksüeldir, bazıları aseksüel...

2-Eşcinsellik tedavi edilmez, çünkü hastalık değildir.

3-Dönün önünüze, kendi hayatınızı yaşayın, başkalarının varlığına burnunuzu sokmayın mümkün mertebe.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »