Fi

5 puan

Fi maalesef benim için hayalkırıklığı oldu ;ilk 250-300 sayfası harika devam ediyordu ama sonlara doğru kurgu resmen bi adamın bi kadına sahip olmak için yaptığı şeyleri okumaya dönüştü.Maalesef herkesin ayılıp bayıldığı,din olsa müridlerinden olurum dediği bu kitap benim için şişirilmiş bir kitaptan başka bir şey değildi.Çİ'ye yeni başladım,ve çıkınca Pİ'iyi de okuyacağım çünkü Can Manay'ın geçmişini ve en çok sevdiğim karakter olan bilge'nin hayatında neler olacağına dair meraklarım var.Çi'yi okumayı heyecanla bekliyorum, daha özenli ve daha dolu dolu olacağını umarak.

Fi, editörü olan, basımevi olan, pazarlama çalışmaları yapılan bir roman.
Böyle bir romanda bu kadar fazla yazım hatası ve dil hatası yapılmış olması, Türkçe'nin romandaki karakterilerin konuşma dilinin de ötesine geçen biçimde hatalı kullanımı okurken beni rahatsız etti.
Hak etmek kelimesi bir kere "hakketmek" olarak yazılsa buna gözden kaçan bir hata diyebilirim ama tüm yazımları bu şekilde olunca özensiz demek durumunda kalıyorum.

Beklediğim kadar iyi bir kitap değildi. İnsanların iç dünyalarına daha fazla değineceklerini düşünmüştüm. Ama Deniz haricindeki karakterlerde bu olmadı..Yıllarını psikolojiye vermiş bir adamın sadece bir an gördüğü kişiye olan takıntılı aşkı çok gerçekçi gelmedi.. yan karakterler çok daha başarılıydı ama.. tüm karakterler nerede nasıl birleşecekler diye merak uyandırdı,sıkılmadan okudum ama tatmin olabildiğim bir şey yoktu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »