Elif

1 puan

S*ktir et, ve Secret tan sonra okuduğum en saçma kitap. Kitabı BEĞENMEME nedenlerime gelince

1-Yazar, Simyacı dan sonra epey saçmalamaya başladı ve şu an eğer hala ekmeğini kazanabiliyorsa Simyacı adlı kitabı sayesindedir.

2-Reenkarnasyon olayına inanmamamdan dolayı beğenmemiş olabilirim.

3-Kitapta tasvip etmediğim olaylar içinde yer alan bir Türk kızı var. 21 yaşındaki bu kızın 59 yaşındaki yazarımızla yaşadıkları hoş karşılanacak cinsten değil.

4-Türk kızı -Hilal- nın Türklükle ve islamiyetle alakası olmadığını düşündürdüğü için beğenmemiş olabilirim.

5-Kitap sırf "kitap yazmış" olmak için kaleme alındığını düşünüyorum. Yıldızı sönmeye yüz tutmuş yazarın ufak çırpınışı olarak görüyorum.

6-Kitap, yazarın tren yolculuğunu anlatıyor, çok monoton bir yolculuk olduğunu düşünüyorum. Yani hiç bi aktivitesi olmayan sıradan bir yolculuk, yediklerini içtiklerini anlatmaktan öteye gidememiş, ben bile seyahatlerimde daha çok aksiyon yaşıyorum :)

7-Kitabı zaman kaybı olarak düşünüyorum, belki sonu iyi bitiyordur diye sonuna kadar okumuş olmama üzülüyorum.

8-Yazarın kitap ismini sırf dikkat çekmek için "Elif" koyduğunu düşünüyorum, Nedenlerine gelince Elif tüm islam ve Türk ülkelerinin -ki bu oldukça kalabalık bi nüfus olur- ilgisini çekecek ve çokça satılacak. Gerçekten akıllıca bir hamle.. (biraz da yabancı hayranlığımız var ya bizim ahh ahh..)

9-Ayrıca kaliteli bir yayın evi olan "Can Yayınları"ndan çıkmış olması da beni biraz yanılttı.

10-Son olarak kitap parasını kesinlikle hak etmiyor, para ve zaman israfından başka birşey değil.

Dipnot:
Kitabı beğenen arkadaşlara saygı duyuyorum. Zevkler ve renkler tartışılmaz.. (Kitabın kapak rengi de güzelmiş bak, yeni farkettim :))



Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »