Boyalı Kuş

10 puan

Sosyal Psikoloji dersi hocamın defalarca önerdiği kitap... Her ne kadar kısmen fantastik bulsam da Kosinsk, savaşın bir çocuk bakış açısında tüm yönleriyle ortaya koyması sayfaların çocuğun düşüncelerinden fırlamış gibiydi. Nazilerin vahşetini ortaya çıkarması bir yana Polonya halkının Nazilerden daha iğrenç insana olan bakış açısı hele ki ölüm trenlerinden kurtulmak için trenden atlayanlara yardım edeceklerini onları öldürmelerine beynim idrak edemiyordu. Kitabın sonunda Kosinsk'inin kitabı dahi okumayanlar halkı tarafından halkını kötülediği ve yalan söylediğini iddia ettiği için vatan haini ilan etmesini ise beklenmedikti benim için. Kitap Polonya'da hala yasak mı emin değilim ama tahammül sınırımızı genişletmemiz gerektiğini düşünüyorum. Türkiye içinde benzer durum söz konusu vatan ilanı ilan ettiğimiz insanların vatan haini olduguna dair argümanlarımız neler? Cevap çoğunlukla medya ise 1940'ların Polonya halkından farkımız belki de kalmayacak.

11 yıl, 7 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 2 arası yorum gösteriliyor, toplam 2 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

hızınızı alamamış kitabın sonunu da yazmışsınız... keşke spoiler uyarısında bulunsaydınız okuma hevesim sayenizde kaçtı:(

11 yıl, 2 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Özür dileyerek başlayayım. Kitabın sonundan kastım romanın sonu değildi. Söyle izah edeyim. Kitap bittikten sonra yazar kitap yayımlanma sürecinde yaşadıklarını anlatıyor yani romandan bağımsız o söylediklerim. Kitabın sonunu söylemeyi sevmem yani kesinlikle romanın sonunu söylelemedim.

11 yıl, 2 ay     
« geri ileri »