Beni Yakma (Bana Dokunma, #3)

8 puan

https://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/01/beni-yakma-shatter-me-3-tahereh-mafi.html


Bu seriye bayıldım kesinlikle.
Sanırım en olaylı kitap buydu. Özellikle sona doğru aksiyon durmak bilmedi.
İsyan hareketi oldukça boyut değiştirmiş durumdaydı. Neredeyse hiç kimse yokken yanlarında, onları bekleyen büyük zorluğa nasıl karşı koyacaklardı merak içinde bekledim. Süreç içerisinde aslında Yeniden Doğuş'un yarattığı sistemin nasıl çürük olduğunu, insanların sadece bir kıvılcımı beklediğini de görüyorsunuz.
Kitapları yorumlarken çoğu zaman Kenji karakterinden çok bahsetmemiştim. Kendisinin görünmezlik gücü var, ayrıca serideki en komik ve okuması eğlenceli kişi. Karakterlerin yaşadıkları acılara rağmen onların toparlanmalarını büyük ölçüde katkı sağlayan biri.
Adam beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı. İyi ki ondan çok fazla hoşlanmamışım yoksa bayağı üzülürdüm. Distopyaların öküzü, su katılmamış odunu tacını aldı benden... Gerçi yine de ona üzülüyorum, sonuçta Warner ile birbirlerinden nefret ediyorlar, Adam'ın ise yaşadığı şeylerden sonra psikolojinin bozulması kaçınılmaz. Yine de davranmaması gerekecek kadar sert ve can yakıcıydı.
Warner ise canım, ilk kitapta kötü karakterimizdi ama onu oldukça sevmiştim. Şimdi ise o sevgi oldu platonik aşk. Warner gibi başka birileri var mıdır ki acaba böyle güzel seven merak ediyorum. Juliette onu reddettiği zamanlarda bile kızımızı incitmemek için elinden geleni yapan, aşkına zarar gelmemesi için her şeyi göze alan biri.
Juliette'nin de nihayet bazı şeylerin farkına varması sevindirdi beni. Özellikle Warner ve Adam konusunda.
Beni Yakma'da, olayların distopik yoğunluğundan ziyade daha fazla duyguya yer verilmişti, bunu doğru buluyorum çünkü öne çıkarılması gereken bir çok şey yaşandı. Geçiştirilseydi üzülürdüm.
Dördüncü kitapta neler yaşanacak merak içerisinde bekliyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »