Başı Bozuk

1 puan

Okuyup görüşlerimi açıklamak için söz vermiştim. Hiç beğenmedim. Bence çok fazla mantık hatası vardı.
* Kitabın başında ana karakterin kişiliği tarif edilmiş. Okurken sanki bir burç karakter analizi okuyormuşum gibi hissettim.
* Kuran kursu mu ceamat yurdu mu anlayamadığım dini bir yerde, ana kadın kahraman, erkek yurdunda kalıyor. Erkek yurdu diyorum, çünkü kitapta başka kadın yok. Zaten dini hiçbir yurtta kadınla erkek aynı odayı paylaşmazlar. Dolayısıyla hiç bir erkek hoca, bir bayan öğrencinin yatak odasına dan diye kapıyı açıp giremez.
* Kadın kahraman miras olarak gelen parayı ne hikmetse kendi hesabına bankaya koymuyor da, ilişkide olduğu kurs hocalarından birine veriyor. Bu hocaya başlangıçta hiç güvenmediğini söylerken, para verirken neden güveniyor anlamadım.
* Kitabın sonlarına doğru kadın karakter kimsesiz kalıyor. Kimsesiz kaldığı ile ilgili ifadeler var. Ama sonra nereden çıkıyorsa, ablası ortaya çıkıyor ve kızı yanına alıyor. Madem ablası vardı, nasıl oldu da miras kalan evi satıp bütün parayı kendine alıyor?
* Bir yerlerde, tam anlayamadığım bir şekilde birilerini kullanıyor, birilerinden intikam alıyor. Ama aldığı intikamın ne olduğunu ve nasıl sonuçlandığını anlayamadım.
* Sapık ilişkilerin olduğu bir yer olarak neden Kuran kursu seçildi? Kitabın ana fikri neydi?
* Özet olarak şunu söyleyeyim, benim anladığım, erkek yurdunda, hocaları ayartıp onlarla sapık ilişkiler kurmak için tek kadın olarak kalıyor (gerçekten kitaptaki tek kadın, hatta bir müddet acaba bu erkek mi diye düşündüğüm olmuştu).

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »