Bakire

8 puan

Gerilim türündeki kitapların pekde tarzım olduğu söylenemez.Ama bu kitabı elimden bırakamadım.
Öncelikle konusunu,kurgusunu,kapağını, anlatımını, olayın akışını sevdim.
Yer yer eskiye bir dönüş olması ilk başlarda biraz kafamı karıştırdı ama ilerleyen bölümlerde
hem bu duruma alıştım hemde konuyu özümsedim.

Konuya değinecek olursam; Rex, Mitch ve Abby Small Plains kasabasında kendi hallerinde üç
yakın arkadaştırlar.Bir gün, kasabada bir cinayete kurban gidildiği düşünülen ve tanınmayacak halde bulunan bir ceset ortaya çıkana kadarda böyle devam etmiştir.
Bu cesedin bulunmasının akabinde bu üç yakın arkadaşın araları açılmış; Mitch kasabadan uzaklaştırılmış, Rex üniversiteye başlamış ve Abby ise kendisini nedensiz ve bir açıklama bile olmaksızın terkeden sevgilisinin-Mitch- arkasından yas tutmuştur.
Aradan tam 17 yıl geçmiştir ve cinayete kurban gittiği düşünülen isimsiz kız "bakire" adıyla ünlenmiştir.Hastaları ileştirdiği düşünülüp "azize" gözüyle bakılmaya başlanmıştır.

Acaba gerçektende kimse "bakire"nin kim olduğunu bilmiyor mudur?17 yıl önce tam olarak ne oılmuştur?
Abby'nin aklını bu düşünceler karıştırmaya başlamıştır ve sorularıyla o dönemde cesetle ilgilenen kişileri tedirgin etmeye başlamıştır.Bunlar;Rex'in annesi ve şerif olan babasını, Mitch'in yargıç olan babası ve tabi Abby'nin doktor olan babasıdır...

Ben kitabı çok sevdim..Oldukça akıcıydı..Katili yada kızın ölüm nedenini en son sayfalara kadar merak ediyorsunuz.Bu kesin böyle olmuştur dediğiniz yerde yazar sizi şaşırtıyor...
Ama en rahatlatıcı kısmı sanırım suçlular hakkettikleri şekilde yargılanıyorlar..yada cezalandırılıyorlar mı demeliyim?Neyse efendim..ben öneririm.. ;)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »