1Q84

9 puan

Handan Akdemir (1Q84’ün editörü):

Eğer romantik biriyseniz 1Q84’ü çok seveceksiniz. Eğer aksiyon seven bir okursanız bayılacaksınız. 1Q84’ü okurken bir şakırtı duyacaksınız. Murakami’nin 1Q84 kitabını okuyan herkesin algısında yeni bir kapı açılacak. O kapının kilidi çok paslı olabilir, denizlerin altında kalmış, yosun tutmuş olabilir ama bu kitap kesinlikle hayata bakışınızı değiştirecek.

Doğan Hızlan:

Murakami, masal ve gerçeği öylesine bir arada anlatıyor ki, insan bu gelgitler arasında hem kendini hem dünyayı tanıyor. Haruki Murakami yüzyılın yazarı…

Elif Şafak:

Murakami’nin abartısız tarzını ve yalnızlığı anlatma biçimini seviyorum.

Deniz Yüce Başarır (Doğan Kitap Yayın Direktörü):

1256 sayfalık 1O84’ün yayına hazırlanması aylarca sürdü. Kitap, Japonca aslında Hüseyin Can Erkin tarafından çevrildi. Kült kitabın serüveni…

11 yıl, 11 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 1 arası yorum gösteriliyor, toplam 1 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Yazarın diğer kitapları gibi karmaşık ve sürreal bir anlatıma sahip olan 1Q84 adlı kitapta, biri yazar, diğeri spor hocası ve kiralık katil olan iki eski okul arkadaşının birbirini araması anlatılıyor.

Japoncada Q harfinin 9 ile eşsesli olmasından dolayı Japonca’da 1984 olarak okunabilen kitap, George Orwell‘ın kült eseri 1984‘ü referans alıyor.

Yayımlandığı ilk günden itibaren büyük ilgi gören seri, geçtiğimiz ekim ayının sonunda İngilizceye çevrilerek basılmıştı.

Serinin ilk iki kitabı, Japonya’da 2009 yılının en çok satılan kitapları arasındaydı.

11 yıl, 11 ay     
« geri ileri »