Kullanıcı Araçları

Umay Umay

54 kişi favori yazarlarına eklemiş

Yazar Açıklaması (düzenle)

İlk müzik çalışmalarına 1990 yılında “Hush” grubundan Eray Artan ve Melih Rona ile bir araya gelerek “Leprechaun” grubuyla başlamıştır. Umay Gedikoğlu, kısa süren bu çalışmadan sonra asıl çıkışını tüm müzik ve sözlerini Barlas’ın (Barlas Erinç) yazdığı pop rock tarzındaki "Umay Umay" albümüyle yapmıştır.

1994’te Emre Plak’tan çıkan "Umay Umay" albümüne, şarkıları yazan Barlas’ın yanı sıra, bugün hepsi müzik alanında önemli isimlere sahip olan Şebnem Ferah, Teoman ve Özlem Tekin vokalleriyle, Alper Erinç ise düzenlemeleriyle destek olmuştur. İlk klip Böl Beni'ye çekilmiş ve Umay oldukça başarılı bir çıkış yakalamıştır. Albümün en tanınan ve sevilen şarkılarından, klibi de çekilen Hareket Vakti şarkısını daha sonra Afili Yalnızlık albümünde Emre Aydın da seslendirmiştir. Albümde diğer bir klip çekilen şarkı ise Bozdur Yeminleri olmuştur.

Umay Umay’ı geniş kitlelere ulaştıran "Umay Umay" albümünden sonra ikinci albümü Naylon, 1996 yılında BMG etiketiyle çıkmıştır. Türkiye'nin ilk elektronik - pop albümü iddiasındaki albümde şarkı yazarlığıyla Barlas (Barlas Erinç) yine destek verirken Mete Özgencil, Kıvanç K. ve Ümit Kuzer’le de bir araya gelinmiştir. Bu albümün klipleri Umay Umay'a Mete Özgencil’in de eşlik ettiği Düşmedim Daha, Naylon ve Edepsiz adlı parçalara çekilmiştir.

Umay...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Yazarın detayları bulunmamaktadır ...

Kitapları (birleştir)