Kullanıcı Araçları

Robert Silverberg

5 kişi favori yazarlarına eklemiş

Yazar Açıklaması (düzenle)

5 Ocak 1935 doğumlu Amerikalı yazar Robert Silverberg, yazdığı bilim kurgu eserleri ve birçok kez kazandığı Hugo ve Nebula ödülleriyle tanınmaktadır.

Silverberg New York, Brooklyn’de dünyaya geldi. Çocukluk çağından beri hırslı bir yazar olan Silverberg, gençlik yıllarından itibaren bilim kurgu dergilerine hikayeler göndermeye başlamıştı. 1956 yılında Colombia Üniversitesine gitmiş ve İngiliz Literatüründe Lisans derecesi almıştır. İlk romanı 1955’te yayınlanan Alpha C’deki İsyan adlı bir çocuk kitabıdır. Bu kitabıyla 1956 yılında “En iyi yazar” dalında ilk Hugo ödülünü almıştır. Daha sonraki 4 yıl boyunca Ace Doubles ve bir çok gazete için yazılar yazmıştır. 1959’da bilim kurgu pazarı krize girince, Silverberg kurgusal olmayan tarihsel konular ve erotik pronografi üzerine uzun ve dikkatli araştırmalar yaptıktan sonra farklı alanlarda yazmaya devam etmiştir.

1960’lı yılların ortalarında bilim kurgu yazarları genel olarak hırslanmaya başladı. Frederik Pohl 3 bilim kurgu dergisinin editörlüğünü yaparken Silverberg’e birlikte çalışmayı teklif etti. Bu teklif Silverberg’in tekrar bilim kurgu alanında çalışmaya başlamasına ve Colombia’da öğrendiği modernist literatürü bilim kurgu alanına uygulayarak geçmişte olduğundan daha derin karakter tahlilleri ve sosyal arka plan geliştirmesine sebep olmuştur.

Silverburg’un bu dönemde yazdığı eserler kariyerinde bir mihenk taşı olmuş ve daha önceki yapıtlarından daha ileri yapıtlar ortaya...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Erkek
Doğum Tarihi
15 Ocak 1935
Doğum Yeri
Brooklyn, New York

Kitapları (birleştir)