Kullanıcı Araçları

Rene Goscinny

3 kişi favori yazarlarına eklemiş

Yazar Açıklaması (düzenle)

Rene Goscinny, 14 Ağustos 1926 tarihinde, Paris, Fransa’da dünyaya geldi. Babasının işi dolayısıyla henüz iki yaşındayken ailesi ile beraber Arjantin’e taşınan Rene, çocukluğunu Buoenos Aires’de geçirdi. Burada bulunan Fransız okullarında okuyan Goscinny, komik kişiliği ile dikkat çekiyor ve boş zamanlarının çoğunu çizgiroman okuyarak geçiriyordu.

1943 yılında liseden mezun olan Goscinny, aynı yılın sonlarında babasını beyin kanaması yüzünden kaybedince ailenin ekonomik yükünü hafifletmek için iş aramaya başladı. Annesi ile beraber Arjantin’i terkeden Goscinny, 1945 yılında New York’a taşındı. A.B.D. ordusuna katılmamak için Fransa’ya giden ve burada orduya yazılan Goscinny, 141. Alpine Piyade Bölüğü’nde onbaşı olarak görev aldı; fakat kısa süre içerisinde çizime olan yeteneğini farkeden üstleri sayesinde bölüğün resimlendiricisi oldu ve de ordu için pek çok poster ve bildirge hazırladı.

1947 yılında New York’a dönen Goscinny, burada ilk çizgiromanı olan The Girl with The Eyes of Gold’u yayınladı. New York’a dönmesinin ardından parasız ve işsiz bir yıl geçiren yazar, ileriki yıllarda dünyanın en bilinen karikatür dergisi haline gelecek olan mad’i çıkartan arkadaşları Will Elder ve Jack Davis ile beraber 1948 yılında ufak bir radyo istasyonunda çalışmaya başladı.

1951 yılında tanıştığı Georges Troistontaines tarafından tekrar Paris’e dönmeye ikna edilen Goscinny, burada...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Erkek
Doğum Tarihi
14 Ağustos 1926
Doğum Yeri
Paris
Ölüm Tarihi
5 Kasım 1977
Ölüm Yeri
Paris

Kitapları (birleştir)