Kullanıcı Araçları

Nadia Hashimi

Yazar Açıklaması (düzenle)

Dr. Nadia Hashimi asıl mesleği çocuk doktoru olan Afgan asıllı yazardır. Nadia Hasimi 12 Aralık 1977 yılında New York’ta doğmuştur. Afgan asıllı aile 1970’li yıllarda Amerika’ya göç etmiştir. Ailesi Afganistan’a tekrar göç etmek istemiş olsa da Sovyet İşgali nedeninden dolayı güvensizleşen Afganistan’a dönmemekten vazgeçmiş ve New York’ta kalmışlardır.

Annesi Hollanda’da İnşaat Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Yazarın eşi de bir beyin cerrahidir ve 4 çocukları bulunmaktadır.

2014 yılında yayınladığı ilk romanı olan Kabuğunu Kıran İnci kitabı tarihsel bir kurgu içermektedir. Uluslararası çok satanlar listelerinde ilk sıraları alan eseri ile büyük popülerlik yakalamıştır.

Kitap birçok dile çevrilerek çevrildiği ülkede çok satanlar listesine girmiştir. 2015 yılında çıkarken Ay Düşerken isimli eseri de Oprah Dergisi tarafından kesinlikle okunması gereken bir destan olarak nitelendirildi.

Nadia Hashimi 2016 yılında Penceresiz Ev isimli eseri ile de uluslararası en çok satanlar listesine girmeyi başarmıştır. Bunun yanı sıra yazarın 2 adet çocuk kitabı da bulunmaktadır.

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Kadın
Doğum Tarihi
12 Aralık 1977
Doğum Yeri
New York, ABD

Kitapları (birleştir)