Kullanıcı Araçları

Murat Bardakçı

7 kişi favori yazarlarına eklemiş

Yazar Açıklaması (düzenle)

Murat Gökhan Bardakçı (d. 1955, İstanbul), özellikle tarih alanında uzmanlaşmış gazeteci, yazar ve televizyon programcısıdır. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılış dönemine ilişkin araştırmalarıyla bilinir.

Yaşamı

Dedesi, Denizli, Elazığ, Çorum ve Konya valilikleri yapmış, Milli Mücadele kahramanlarından Cemal Bardakçı'dır. Babası, Cemal Bardakçı'nın oğlu olan gazeteci İlhan Bardakçı, annesi Nemika Bardakçı'dır.
1955 yılında İstanbul'da doğdu, ekonomi öğrenimi gördü. Ancak ilgi alanı tarih olduğu için, tarih konusunda uzmanlaştı. Tarih üzerine yaptığı çalışmalarla tanındı. Habertürk televizyonunda perşembe geceleri Fatih Altaylı ile birlikte sunduğu Teke Tek Özel ve cumartesi gecesi Erhan Afyoncu ile yaptığı Tarihin Arka Odası isimli programlarla ile bilinir.

Musıkîye Selahattin Tanur'la tambur ve eser meşk ederek başlayan Murat Bardakçı, Tanur'dan icazet aldı. Ekrem Karadeniz'le teori, teori tarihi ve ses sistemi üzerine çalıştı. Fahire Fersan ve Vecdi Seyhun'dan yararlandı, ilgi alanını daha sonra musıkî tarihine yöneltti.Abdülbaki Gölpınarlı'dan şarkiyat kaynakları ve metodolojisi alanlarında büyük ölçüde faydalandı.

Bu arada Türk ve İslam müziği tarihiyle ilgili kitap, belge, fotoğraf, film ve ses kaydı gibi arşiv malzemeleri topladı ve geniş bir nota koleksiyonu oluşturdu. Türk müziği tarihiyle ilgili çok sayıda araştırması yayınlanmıştır ve yayınlanmaktadır.

Dönemin sadrazamı Talât...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Yazarın detayları bulunmamaktadır ...

Kitapları (birleştir)