Kullanıcı Araçları

Mehmet Bican

Yazar Açıklaması (düzenle)

Gazeteciliğe 1963 yılında Vatan gazetesinde başladı. Ankara ve İstanbul’daki çeşitli gazete ve dergilerde, muhabirlik, editörlük, yazıişleri müdürlüğü; TRT Haber Merkezi ve Anadolu Ajansı’nda, RTÜK’te yöneticilik yaptı.

Kıbrıs Barış Harekâtı (1974) ile Sovyetler Birliği’nin Afganistan’ı işgali (1982) olaylarına “Savaş Muhabiri” olarak katıldı.

Ocak 1991’de Başbakanlık Basın Müşaviri oldu. Dönemin başbakanları Yıldırım Akbulut ile Tansu Çiller’in Basın Müşavirliği’ni yaptı. Süleyman Demirel’in Başbakanlığı döneminde (1991-1993), Başbakanlık Müşaviri olarak SHP’li Devlet Bakanı Erman Şahin’in yanında hizmet verdi.

“28 Şubat Süreci”ni dönemin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tansu Çiller’in basın müşaviri olarak Başbakanlık’ta yaşadı. Refahyol ortaklığı, askerlerin desteklediği “sivil kuvvetlerin darbesi” ile sonlandırıldığında, Başbakanlık koltuğuna oturan ANAP lideri Mesut Yılmaz’ın görevden aldığı ilk kişiydi. Sabah gazetesi bu olayı, “Başbakanlık’ta irticacı memur avı” diye duyurdu. Danıştay’a açtığı davaları kazandı ve DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit’in Başbakanlığı döneminde (1999) Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire
Başkanlığı görevine iade edildi

Başbakanlık’taki görevi sürerken, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı (1991/1993-1996), TRT Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı (1996-2000) yaptı.

Mehmet...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Yazarın detayları bulunmamaktadır ...

Kitapları (birleştir)