Kullanıcı Araçları

Hilal Kaplan

1 kişi favori yazarlarına eklemiş

Yazar Açıklaması (düzenle)

Hilal Kaplan Çankırılı bir aileye mensuptur ve 1982 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Hilal Kaplan Lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde tamamlamıştır. Öğrenimi devam ederken hem üniversite hem de sivil toplum içinde faaliyetlerde bulunan Hilal Kaplan Çeşitli dergi ve gazetelerde yorum yazıları yayınlanmıştır.

Hilal Kaplan 2008’in Şubat ayında başörtüsü yasağının üniversitelerde kaldırılması arifesinde yayınlanan pek çok bildirinin açtığı tartışma ortamına Neslihan Akbulut ve Havva Yılmaz'la beraber “Söz konusu özgürlükse hiçbir şey teferruat değildir: Biz henüz özgür olmadık” başlığı ile yayınlanan manifesto niteliğindeki bir bildiriyle dahil oldu. Hilal Kaplan Ardından başörtüsü yasağını merkeze alan “Henüz Özgür Olmadık” isimli ortak kitap çalışması Hayy Yayınları tarafından yayın dünyasına sunulmuştur. 2009 senesinde Taraf gazetesinde başladığı köşe yazarlığına şu anda Yeni Şafak gazetesinde devam etmektedir.

Günümüzde de çalışmalarına devam etmektedir.Bunların yanı sıra Hilal Kaplan televizyonda da sık sık programlarda da çıkan bir yazar olma kişiliğine de sahiptir.

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Kadın
Doğum Tarihi
1982
Doğum Yeri
İstanbul

Kitapları (birleştir)