Kullanıcı Araçları

Franz Werfel

Yazar Açıklaması (düzenle)

1890 yılında Prag'da doğdu. 16 yaşında şiir yazmaya başladı. Max Brod ve Franz Kafka gibi yazarlarla arkadaşlık etti. İlk şiir kitabı olan "Dünyanın Dostu" (Der Weltfreund) 1911 yılında yayımlandı ve çok satan bir kitap oldu. I. Dünya Savaşı başladığında Avusturya-Macaristan ordusunda telefon operatörü olarak Rusya cephesinde görev yaptı. Bu deneyim, yapıtlarını belirleyen barışçı görüşü temellendirdi. Tiyatro oyunları ve başka kurgusal eserler üretmeye devam etti. 1917'de cepheden ayrılıp Viyana'daki Basın Bürosunda görev yapmaya başladı.

1925'te Alma Mahler ile birlikte Filistin ve Mısır'a seyahat eden Werfel, izlenimlerinin etkisi ile kaleme aldığı "Yahudilerin Arasındaki Pavlus" adlı eserini 1926'da yayımladı. Aynı yıl, Prusya Sanat Akademisi'ne üye seçilerek akademinin yeni kurulan edebiyat bölümünün yirmi kurucu üyesinden birisi oldu. 1927'de Çekoslovak Devlet Ödülü'ne, 1930'da İsveç edebiyat ödülü olan Schiller Ödülü'ne layık görüldü. Artık Almanca yazan en tanınmış yazarlarından birisi olmuştu.

1928'de yayımlanan "Mezunlar Günü" romanında başkalarına benzemediği için arkadaşları arasında ve hatta aile içinde hırpalanan bir delikanlı olan Adler'in öyküsünü anlattı. Alma Mahler'in evlenmek için öne sürdüğü Yahudi dininden ayrılma koşulunu yerine getirerek 8 Temmuz 1929'da evlenen yazar, daha sonra bunun artık...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Erkek
Doğum Tarihi
10 Eylül 1890
Doğum Yeri
Prag, Çek Cumhuriyeti
Ölüm Tarihi
26 Ağustos 1945
Ölüm Yeri
Kaliforniya, ABD

Kitapları (birleştir)