Kullanıcı Araçları

Dursun Özden

Yazar Açıklaması (düzenle)

21 Ekim 1950'de Niğde'nin Ulukışla ilçesi Beyağıl Köyü'nde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Ulukışla'da okudu. Niğde Lisesi'ni bitirdi. İşletme ve jeodezi (haritacılık) eğitimi aldı. A.Ü. Basın-Halkla İlişkileri bitirdi. Bulgaristan İlimler Akademisi Balkanlar Folklor Enstitüsü, Bükreş Üniversitesi Grigore Kiazim Popülar Muzik Araştırma Enstitüsü'nden diploma aldı. Çeşitli reklam ajansları, gazete ve dergilerde metin yazarlığı, editörlük ve genel yayın yönetmenliği yaptı.

Dursun Özden'in ilk şiiri 1970'de Kurtuluş Dergisi'nde yayınlandı. 1976 yılında Politika Gazetesi Kocaeli muhabiri olarak gazeteciliğe başladı. Özden'in edebiyat, kültür, sanat, turizm, gezi, dil, eleştiri, folklor ve araştırma dergilerinde, gazetelerde, radyo ve televizyonlarda ürünleri yayınlanmaktadır.

Ayrıca; Cumhuriyet Gezi, Türk Dili Dergisi, dursunozden.com.tr, nigdehaberci.com, turizminsesi.com, Azernews, ve Bizim Gazete'de haftalık gezi ve köşe yazısı yazdı. Onlarca ülkeyi gezen ve Türk Kültürü, kaybolan etnik kültürler, inançlar ve folklor araştırması yapan Özden; Karayolları, İstanbul Haber Ajansı, Politika, Cumhuriyet, Milliyet, Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı ve Ulusal Kanal'da çalıştı. Dünya Ünlüler Biyografisi ve Yazarlar Antolojisi İngilizce), Türk Edebiyatında Şairler ve Yazarlar Sözlüğü, Edebiyatçılar Antolojisi, Çağdaş Türk Şairleri Antolojisi, Ret Şiirleri Antolojisi, İstanbul...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Yazarın detayları bulunmamaktadır ...

Kitapları (birleştir)