Kullanıcı Araçları

Çetin Çetintaş

Yazar Açıklaması (düzenle)

İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü bitirdikten sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Yönetimi okudu. Biyolojiye olan aşkı, yaradılış üzerine derin bilgiler edinme arzusundan dolayı başladı. Canlıların hareketlerini, davranışlarını, birbirleriyle olan ilişkilerini daha iyi anlamaya çalıştı.

Küçük yaşta dövüş sporları ile spor hayatı başlayan Çetin Çetintaş’ın hayatına ilerleyen yaşlarda Yoga girdi. Bedenin sınırlarını keşfetmenin verdiği heyecanla; yoga ve acrobalance çalışmalarını ileri seviyeye taşıdı.
Çin, Tibet, Hindistan, Burma ve Tayland’da yoga ve meditasyon üzerine uzun yıllar ard arda çeşitli eğitimler aldı. Hindistan’da Uluslararası Eğitmenlik sertifikası aldı ve yine Hindistan’da sanskritçe ve sutralar üzrine çalıştı. Ardından YogaKioo’nun standartlarını tamamlayarak uluslararası E-RYT 1000 Saatlik eğitmenliğini tamamladı. 2011 de Hindistan, Dharamshala’da Dalai Lama’nın eğitimine katıldı. Ardından Myanmar’da Pa-Auk Forest Manastırında keşiş (monk) olarak yaşadı ve bu dönemde çeşitli sutralar üzerine çalıştı. Bedeni doğru kullanmak üzerine bir çok eğitme katılıp, uluslararası sertifikalar aldı. Uzakdoğu’da çeşitli manastırlarda ellinin üzerinde farklı meditasyon tekniği deneyimledi. Sık sık yoga ve meditasyon üzerine Türkiye ve yurtdışında workshoplar vererek yoga pratiği yapanların, yogada daha derinlere gitmesi için yollarına ışık tutmaya çalışıyor.

Yazar Detayları (düzenle)

Yazarın detayları bulunmamaktadır ...

Kitapları (birleştir)