Kullanıcı Araçları

Ayşen Zamanpur

Yazar Açıklaması (düzenle)

Önce Robert Koleji, ardından Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü... Üniversite sonrası Şişecam Fabrikaları'nda 5.5 yıl planlama uzmanlığı... Ayşen Zamanpur, işini çok seviyordu ama ruhu kaldırmıyordu. "Bünyem rutine giremiyor" diyerek, hayatın içinde olmak, yatırım yapmak, kendi projelerinin hayat bulmasını sağlamak için Şişecam'dan ayrıldı.

Bir tek mağaza açabilirdi elindeki parayla. O sıralarda Galeria Alışveriş Merkezi yeni kuruluyordu, yükselen bir trenddi tıpkı Benetton gibi. Zamanpur, ikisini bir araya getirdi, Galeria'da Benetton mağazası açtı. 5.5 yıl içinde de mağaza sayısını 7'ye yükseltti. Fakat işi yine rutinleşmişti. Bir şeyler yapmalıydı. Yaratıcılığını kullanıp, marka yaratmak istiyordu. Singapur'da Louis Vuitton mağazasını görünce, ne yapmak istediği biçimlendi: "Mağazadan içeri girmek istedim. Dolu diye sokmadılar. İçerideki müşteri de 'A' grubuydu. Çok saygı duydum. Adam bitmekte olan bir madeni veya kalp ilacı da satmıyordu. Demek marka yaratmak hep varmış aklımın bir yerlerinde..." İyi de ne yapacaktı? Aklına 17 yaşında İngiltere'de girdiği bir mağazada kaşmirle ilgili aldığı bilgileri anımsadı. Kaşmir sağlıklı, tenle uyumluydu. Şık da olunabilirdi. Dokunmuştu bir kere kaşmire, dokunuş o dokunuş. Zamanpur'un kaşmir arayışı başladı.

Demir-çelik sektöründe çalışan eşi Çin ile iş yapmaya başlamıştı. Zamanpur da kaşmirin anavatanın Çin olduğunu öğrenmişti. 1.5 yıl boyunca Çin'de kaşmiri...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Yazarın detayları bulunmamaktadır ...

Kitapları (birleştir)